Hovland imponerer - klarte cuten i US Open

Viktor Hovland (21) gikk to over par på fredagens runde i US Open, men klarte cuten og får dermed spille også de to siste dagene av storturneringen.

VIDERE:Viktor Hovland får spille også de to siste rundene av US Open etter at han totalt gikk på par de to første dagene av majorturneringen. Foto:Andrew Redington/Getty Images/AFP
VIDERE:Viktor Hovland får spille også de to siste rundene av US Open etter at han totalt gikk på par de to første dagene av majorturneringen. Foto:Andrew Redington/Getty Images/AFPVis mer

Den norske amatørspilleren imponerte stort i Pebble Beach i California på åpningsdagen torsdag. Da gikk han to under par og la seg på en 16.-plass.

Det startet ikke veldig bra fredag. 21-åringen fikk to bogeys på de første fem hullene. Han var to over par halvveis på runden.

I den andre halvdelen fikk det norske talentet en birdie og en bogey. De resterende sju hullene gikk han på par. Dermed endte han til slutt på 73 slag fredag og på par totalt etter to av fire dager.

Selv var Hovland mellomfornøyd med hvordan dagen utfoldet seg etter runden.

- Jeg spilte bedre golf i dag enn i går. Men jeg scoret ikke så bra, Jeg misset ikke en fairway i dag. Da er det for dårlig å gå to over par, sier Hovland til VG.

Han var misfornøyd med puttingen etter en andre-runde som endte med +2, noe som betyr at han ligger på par halvveis i US Open.

Spådd lysende framtid

Det er nok til at nordmannen klarte cuten med grei margin. Dermed får Hovland spille også lørdag og søndag.

Nordmannen gikk i par sammen med amerikanske Brooks Koepka, som har vunnet de to siste utgavene av turneringen, samt fjorårets vinner av the Open, Francesco Molinari.

Dermed fikk nordmannen mye tv-tid på amerikansk fjernsyn. 21-åringen fikk mye ros for sitt spill hos amerikanske Fox Sports, og Hovland ble spådd en lysende framtid og en framtidig stjerne i golfsporten av kanalens golfeksperter.

Også Viasat golfekspert Marius Thorp skrøt av Hovlands spill, som særlig utmerket seg med sine utslag i løpet av de to første rundene. Fredag traff han 13 av 13 fairwayer, noe ingen andre i turneringen hadde klart så langt under fredagens spill.

Blir proff

Dette er 21-åringens siste turnering som amatør. Mandag blir han profesjonell golfspiller.

Viktor Hovland var kvalifisert for Major-turneringen etter at han vant det amerikanske amatørmesterskapet i fjor.

Også 22 år gamle Andreas Halvorsen fra Larvik er med i turneringen. Det er første gang Norge har to herrespillere i en og samme majorturnering. 22-åringen spiller sin andre runde natt til søndag norsk tid, etter å ha gått den første runden tre over par.