Hovland kjemper om seier etter solid runde

Viktor Hovland gikk to slag under par på nest siste runde av Nationwide Children's Hospital Championship og er med i tetkampen.

GOD DAG: Viktor Hovland gikk to slag under par og er med helt i teten i den første av tre kvalifiseringsturneringer til PGA-touren. Foto: Matt Sullivan/Getty Images/AFP
GOD DAG: Viktor Hovland gikk to slag under par og er med helt i teten i den første av tre kvalifiseringsturneringer til PGA-touren. Foto: Matt Sullivan/Getty Images/AFPVis mer

Hovland innledet turneringen i Columbus, Ohio knallsterkt med en 64-runde torsdag. Fredag fikk han trøbbel med hele fem bogeyer, men han spilte seg opp mot slutten av runden og var tross sin 73-runde på delt 4.-plass halvveis i turneringen.

Lørdag måtte han tåle en bogey på 2. hull, men slo tilbake med birdie på 4., 6. og 12. hull. Siden ble det en bogey på det 13. hullet og en birdie på det 16. hullet.

Dermed er han fortsatt i tetsjiktet. Det er bare to slag opp til ledende Brandon Hagy og José de Jesús Rodríguez.

- Han ligger plassert nydelig til, og har alle muligheter før siste runde, konkluderte Eurosport-kommentator og tidligere PGA-spiller Henrik Bjørnstad med.

De tre finaleturneringene på B-touren er kvalifisering til neste års PGA-tour. De 25 beste totalt, utenom de 25 som allerede har kvalifisert seg gjennom sine prestasjoner på B-touren gjennom hele sesongen, får PGA-tourkort. Det er Hovlands mål i turneringene.

Etter å ha spilt på 70 slag begge de to første dagene trengte Kristoffer Ventura 73 slag lørdag, og det sendte ham ned til en foreløpig delt 50.-plass.

Hans runde lørdag inneholdt tre birdier, tre bogeyer og en dobbeltbogey (på 11. hull).

Ventura er en av de 25 spillerne som allerede har sikret seg plass på PGA-touren neste år. Hovland håper å sørge for at det blir to nordmenn der i 2020.