Hovland nær hole-in-one i US Masters-debuten

Viktor Hovland imponerte da han som tidenes første nordmann gikk i gang med majorturneringen US Masters torsdag. Golftalentet endte dagen på delt 29.-plass.

NESTEN HOLE IN ONE: Viktor Hovland imponerte i Masters-debuten. Foto: Kevin C. Cox/Getty Images/AFP
NESTEN HOLE IN ONE: Viktor Hovland imponerte i Masters-debuten. Foto: Kevin C. Cox/Getty Images/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Plasseringen gjør at han så langt er innenfor den såkalte cutgrensen, hvilket gir god grunn til håp om at han får spille også de to avsluttende runde på Augusta lørdag og søndag.

Golftalentet åpnet med en runde på par. En bogeysmell på 18. og siste hull gjorde at 21-åringen stoppet på 72 slag i debuten på den sagnomsuste Augusta-banen. Før den sure avslutningen var Hovland virkelig i dytten med tre birdier på fem hull.

- Jeg var overraskende rolig. Jeg var så rolig at jeg begynte å spørre meg selv om det var noe galt med meg, sa Hovland til Eurosport Norge etter endt runde.

Særlig spillet på 16. hull ga nordmannen applaus fra publikum. Da var han ikke mange centimeterne unna en hole-in-one. Det ble en av totalt fire birdier i løpet av åpningsrunden.

- Jeg har ikke fått sett det selv, men det hørtes i hvert fall ut til å ha vært nære. Jeg tar den birdien, sa Hovland om nestensensasjonen.

Ifølge VG har hole-in-one bare skjedd 29 ganger i US Masters-historien.

Hevder seg

Bryson DeChambeau (USA) deler etter åpningsrunden førsteplassen med Brooks Koepka (USA), begge med seks slag under par. På tredjeplass følger Phil Mickelson fem slag under par, også han fra USA.

Golflegenden Tiger Woods gikk en 70-runde. Det er to slag færre enn det Hovland måtte bruke.

Med mer presise putter kunne Hovland hatt enda flere birdier å vise til. En rekke ganger spilte han seg til birdiesjanser, for så å bli felt av litt unøyaktige slag. Det var særlig kjenningsmelodien i første halvdel av runden.

Hovland var mest i trøbbel da han måtte en tur i vannet på 11. hull. Det ble en av hans fire bogeyer torsdag. En av dem kom på 7. hull, men da hentet han seg bra inn etter nesten å ha slått ballen ut i skogen. Til slutt måtte han betale prisen for at putten ikke satt skikkelig.

Det norske golftalentet fikk sin første birdie for dagen allerede på 2. hull. Han var ett slag over par etter halvspilt runde.

Gikk med mesteren

Hovland, som studerer ved Oklahoma State-universitetet og fortsatt er amatør, gikk torsdagens runde med den amerikanske tittelforsvareren Patrick Reed og Webb Simpson. Nordmannen er rangert som nummer 911 i verden, mens Reed og Simpson er plassert på 18. og 23. plass.

Plassen i US Masters ble sikret da Hovland i fjor vant USAs prestisjetunge amatørmesterskap.

I forkant ga amerikanske bookmakere 2.000 i odds på Hovland som vinner av US Masters. Med det var han den største outsideren i feltet.

Hovland er også kvalifisert for Major-turneringene US Open og British Open senere denne sesongen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer