Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hovland skrev norsk golfhistorie

Viktor Hovland er som første norske herrespiller i historien inne blant de 100 beste på verdensrankingen i golf.

TOPP 100: Viktor Hovland er inne topp 100 på verdensrankingen. Foto: Bradley Collyer/PA via AP / NTB scanpix
TOPP 100: Viktor Hovland er inne topp 100 på verdensrankingen. Foto: Bradley Collyer/PA via AP / NTB scanpix Vis mer

Det ble klart da den oppdaterte listen ble publisert mandag. Der er 22-åringen på 89.-plass. Dermed klatrer han 12 plasser fra forrige ukes 101.-plass.

Til sammenligning var han nummer 1157 ved utgangen av 2018.

Den norske golfkometen har leverte strålende spill gjennom hele høsten. Fortsetter han på samme måte, tyder alt på at han fortsetter klatringen på rankingen også i tiden som kommer.

Neste milpæl for Hovland blir å spille seg inn blant de 50 beste. Klarer han det, er han sikret plass til noe nær alle de store turneringene i golfsirkuset.

Med til historien hører det også at golfkometen så langt har spilt så få turneringer som profesjonell at han ifølge norskgolf.no ikke har fylt «kvoten» av turneringer i beregningsgrunnlaget.

22-åringens faktiske gjennomsnitt så langt i 2019 tilsier i så måte en 23.-plass på verdensrankingen.

Søndag avsluttet Hovland sin proffdebut på europatouren med å bli nummer 11. 22-åringen ble belønnet med rundt 1,1 millioner kroner for prestasjonen. Dermed har han spilt inn snaut ni millioner etter at han ble profesjonell for bare få måneder siden.

Amerikanske Brooks Koepka troner også denne uken på toppen av verdensrankingen. Han har Rory McIlroy nærmest seg, mens landsmannen Dustin Johnson følger på tredjeplass.

Viktor Hovland har nå lagt inn en turneringspause etter en travel høst og blir ikke å se i denne ukens PGA-turnering i California.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling