SCORET IGJEN: Eirik Bakke satte inn Branns første, og Tom Høgli fortvilte.Foto: RUNE STOLTZ BERTINUSSEN/SCANPIX
SCORET IGJEN: Eirik Bakke satte inn Branns første, og Tom Høgli fortvilte.Foto: RUNE STOLTZ BERTINUSSEN/SCANPIXVis mer

Hovmester Huseklepp med tre målgivende

Effektive Brann med sterk seier i Tromsø.

||| TROMSØ/OSLO (Dagbladet): Tromsø - Brann 0-3.

Erik Huseklepp fikk mye skryt etter ukas landskamp mot Portugal, der han selv satte inn målet som sørget for full norsk pott etter to kamper i EM-kvaliken.

Da Brann tok en sterk seier mot serietreer Tromsø i ettermiddag, inntok han rollen som servitør.

Tre målgivende pasninger av Erik Huseklepp ga 3-0 til bergenserne, i en kamp der effektiviteten var bortelagets største våpen.

- Vi fikk en tøff start på kampen. De gikk veldig hardt ut og hadde flere sjanser, men så scorer vi på vår første. Etter utvisningen deres føler jeg vi har full kontroll. Planen i dag var å ligge kompakt bak og utnytte kontringer, sier Huseklepp.

- Jeg hadde ingen problemer med å omstille meg til kampen i dag. Disse tre poengene var veldig, veldig viktige. Etter Tromsø møter vi Rosenborg og Vålerenga, så ingenting var bedre enn å starte de tre kampene med tre poeng. Nå er det ingen av lagene bak som kan gå forbi oss i morgen, sier han. 

Kjemperesultat
Fornøyd er også Brann-sjefen.

- Det er jo et kjemperesultat. Vi er rufsete i starten, men blir bedre og bedre utover, og får en del gode kontringsmuligheter. Etter at de blir ti mann er ikke de så farlige heller, sier trener Rune Skarsfjord til NRK.

MUR: Tromsø skapte mye på dødball, men Håkon Opdal og Brann-forsvaret ryddet unna det meste.Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix
MUR: Tromsø skapte mye på dødball, men Håkon Opdal og Brann-forsvaret ryddet unna det meste.Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix Vis mer

TIL-sjef Per Mathias Høgmo kan ikke annet enn å forbanne alle de forspilte sjansene.

- Strålende åpning på kampen, vi får sjansene vi ønsker oss, men så glipper vi på en balansefeil når de scorer sitt første. Etter det blir det et typisk kampbilde der vi kjører og de kommer på kontringer. Gutta skal ha ros, men i dag ville det seg ikke innenfor seksetenmeteren, sier Høgmo.

Effektivt
Effektive Brann utnyttet de sjansene de fikk før pause, og det var egentlig smått utrolig at stillingen var 0-2 etter en omgang med fotball på Alfheim.

TIL skapte mye, spesielt på dødball og langskudd, men det var Brann anført av Erik Huseklepp som skulle få ballen over mållinja, først etter 21 minutter.

Huseklepp kom seg ned langs høyrekanten, fikk lagt ballen inn foran mål, og umarkert på bakre stolpe dundret Eirik Bakke kula i nettet fra skrått hold.

Doblingen kom også etter en Huseklepp-pasning, som TIL-forsvaret serverte videre til Diego Guastavino.

Guastavino kunne enkelt legge ballen til rette på 20 meter, og alene med keeper satte han sikkert inn Branns andre.

Surt for Tromsø, som langt fra ble overkjørt av de besøkende fra Bergen.

Utvist
TIL åpnet andre omgang med selvtillit etter det gode spillet i det minste, men fikk en kalddusj servert av egen kaptein etter bare noen minutter.

DOBLET: Diego Gustavino satte inn Branns andre mål. 
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix
DOBLET: Diego Gustavino satte inn Branns andre mål. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix Vis mer

Miika Koppinen hadde allerede gult kort, og sett i lys av det var taklingen han satte inn etter åtte minutter helt unødvendig tøff. Koppinen traff med knotter, og dommer Roy Helge Olsen var ikke i tvil.

- Det var en «fiftyfifty»-duell, og dommeren var veldig godt plassert. Jeg tror utvisningen var helt grei, sier Per-Mathias Høgmo.

I stedet for en TIL-gjenreisning skulle dermed Brann øke til 3-0 drøye kvarteret før slutt.

Erik Huseklepp fant fram enda en strålende lissepasning til Petter Vaagan Moen, Moen chippet ballen elegant over Marcus Sahlman, og kampen var i realiteten punktert.

Brann vant, og tok viktige poeng i kampen om å komme seg vekk fra bunnstriden. Tromsø kan se Vålerenga få seks poengs forsprang på andreplass med seier i morgen.