Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hovmester Messi skinte for Argentina

Til kvartfinale i Copa America etter 3-0 mot Costa Rica.

HOVMESTER: Både Angel Di Maria (t.v.) og Sergio Agüero (midten) kunne glede seg over eksklusive pasningsgaver fra Lionel Messi i nattas kamp mot Costa Rica i Copa America.Foto: SCANPIX/REUTERS/Enrique Marcarian
HOVMESTER: Både Angel Di Maria (t.v.) og Sergio Agüero (midten) kunne glede seg over eksklusive pasningsgaver fra Lionel Messi i nattas kamp mot Costa Rica i Copa America.Foto: SCANPIX/REUTERS/Enrique Marcarian Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Copa America: Argentina - Costa Rica 3-0.

Lionel Messi fikk frie tøyler da et presset Argentina fant rytmen og lekte seg til Copa America-kvartfinale med 3-0 mot Costa Rica.

Landslagssjef Sergio Batista hadde vraket populære Carlos Tevez og satset på Sergio Agüero og Gonzalo Higuain på topp. Det ga rom for Messi til å ligge i de rommene han elsker. Som en dirigent i et orkester ledet Messi sitt vaklende Argentina til utslagsrunden.

Lionel Messi har fått mye kritikk hittil i turneringen, men strålte mot det unge Costa Rica-laget som virkelig fikk kjørt seg. Barcelona-stjernen var arkitekten bak to av målene og skapte en haug av andre sjanser, som blant annet Higuain burde scoret på.

- Et helt annet Copa har startet, mente Messi etter mandagens triumf i Cordoba.

- Jeg vil takke folkene som sto bak oss i kveld. Vi har savnet den hengivenheten. Jeg vil takke menneskene i Cordoba for deres støtte til meg og alle sammen, fortsatte Messi.

Friere rolle Han og flere av de andre argentinske landslagsheltene har fått mye negativ omtale etter en svak inngang på turneringen, som attpåtil spilles i Argentina.

- Vi skapte en rekke sjanser, hvilket vi ikke har klart tidligere. Veldig fornøyd, sa landslagssjef Batista.

På tribunen satt VM-helten fra 1978, Mario Kempes som fikk se en sprudlende utgave Argentina sammen med 54.000 andre tilskuere.

- Vi hadde individuelle prestasjoner på øverste nivå blandet med solid kollektivt spill. I dag skinte det av Messi, akkurat som av laget. Leo byttet litt posisjon i spillet og hadde en friere rolle, sa Batista.

Tomålsscorer Sergio Agüero var lettet etter at kvartfinaleplassen ble sikret.

- Sannheten er at denne seieren betyr mye. Det var en finale for oss ettersom det handlet om å ta seg videre. Og det klarte vi, sa Agüero.

Uten ball For Costa Rica var det lite å gjøre. Ricardo La Volpes unge mannskap ble bydd opp til dans, men ble nærmest bare statister.

- Vi maktet ikke å gjøre noe skade. Vi klarte ikke å få tak i ballen. Jeg sa til gutta i pausen at dersom vi ikke klarer å holde på ballen, så er vi døde menn, mente La Volpe.

Sergio Agüero satte inn 1-0 etter en retur fra keeper like før pause. Åtte minutter inn i annen omgang doblet samme mann ledelsen etter flott forarbeid fra Messi. Angel Di Maria satte inn 3-0 oppe i nettaket etter 64 minutter, etter mer fint kelnerarbeid fra Messi.

(NTB)