Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Howard stoppet Tevez-effekten for City

Everton vant 2-1 borte til tross for selvmål og utvisning.

INGEN TEVEZ-EFFEKT: Carlos Tevez trakk tilbake ønsket om å forlate City bare timer før avspark, men det ga ikke City nok medvind til å senke Everton hjemme på City of Manchester Stadium. Mye av grunnen til det står i grønn keeperdrakt i bakgrunnen: En strålende Tim Howard. Foto: Tim Hales, AP/Scanpix
INGEN TEVEZ-EFFEKT: Carlos Tevez trakk tilbake ønsket om å forlate City bare timer før avspark, men det ga ikke City nok medvind til å senke Everton hjemme på City of Manchester Stadium. Mye av grunnen til det står i grønn keeperdrakt i bakgrunnen: En strålende Tim Howard. Foto: Tim Hales, AP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Manchester City - Everton 1-2.

I timene før kampstart sendte Manchester City ut en julegave til supporterne i form av at kaptein Carlos Tevez offisielt trakk tilbake ønsket om å forlate klubben.

Så skulle presangen pakkes inn i en serieledelse til jul for første gang siden 1929. Men slik skulle det altså ikke gå.

Everton-keeper Tim Howard innrømmer at de fryktet en Tevez-effekt for City.

- Hver gang han er på banen, gir han noe ekstra til laget sitt, så selvsagt, sier han i TV-intervjuet rett etter kampen.

TO GANGER TIM: Tim Cahill (t.v.) scoret etter fire minutter, og Tim Howard stengte buret for alt annet enn et selvmål. Foto: Andrew Yates, AFP/Scanpix
TO GANGER TIM: Tim Cahill (t.v.) scoret etter fire minutter, og Tim Howard stengte buret for alt annet enn et selvmål. Foto: Andrew Yates, AFP/Scanpix Vis mer

Men Tevez har fortsatt ikke scoret mot Everton - verken for West Ham, United eller City.

- Vi får håpe vi får det til å fortsette også i framtida, sier Howard.

Everton har slitt godt nede på tabellen den siste tida, og poengene var selvsagt kjærkomne.

- Dette var et stort resultat for oss. Vi visste vi måtte jobbe hardt. Vi har spilt bra fotball de siste par månedene uten å få betalt. Nå fikk vi uttelling i tillegg til å få vist fram god fotball, sier Tim Cahill. 

To tidlige mål Typisk nok var det nettopp Cahill som nikket Everton i ledelsen etter fire minutter. Et innlegg fra Leighton Baines ble akkurat for høyt for Victor Anichebe, men ballen havnet hos Seamus Coleman som la inn på panna til en umarkert Cahill.

Et kvarter seinere kombinerte Everton fint på venstresida og inn i feltet der Cahill for en gangs skyld serverte Baines - og ikke omvendt. Baines skrudde ballen i lengste hjørne med utsøkt presisjon bak en sjanseløs Joe Hart.

TILGITT: Her er i alle fall en City-supporter som hadde tilgitt Carlos Tevez for vinglingen den siste tida. Argentineren spilte med kapteinsbindet uten å overbevise stort i dag.Foto: Tim Hales, AP/Scanpix
TILGITT: Her er i alle fall en City-supporter som hadde tilgitt Carlos Tevez for vinglingen den siste tida. Argentineren spilte med kapteinsbindet uten å overbevise stort i dag.Foto: Tim Hales, AP/Scanpix Vis mer

I det andre målet sto kampens store spiller, Tim Howard. Han trakk fram noen redninger av aller beste merke da City presset mer og mer utover i kampen.

I en periode i første omgang hadde City seks skuddforsøk på ett minutt som ble blokkert av utespillere. Derfra og ut tok Howard alt som kom fra City-føttene.

- De førte kampen det meste av andre omgang. Vi måtte bare legge oss i skyttergravene og kjempe.

Selvmål og utvisning Howard ble riktignok overlistet én gang, men var det lagkamerat Phil Jagielka som styrte inn et skudd fra Yaya Touré.

Da hadde Everton allerede spilt 12 minutter i undertall etter at Victor Anichebe fikk sitt andre gule kort etter en times spill.

Howards største prestasjon kom kanskje etter at Mario Balotelli løftet ballen over ham og i stolpen. Howard slo først Balotelli i en skulder -mot-skulder-duell om returen, og da ballen i stedet havnet hos Carlos Tevez, kastet Howard seg ut mot argentineren og blokkerte skuddet.

AVGJORDE TIDLIG: Marouane Fellaini har festet et grepa tak rundt Leighton Baines (t.v.) og Tim Cahill, etter at de to hadde scoret hvert sitt mål i løpet av de første 20 minuttene. Resten av kampen klamret de seg til ledelsen. Foto: Tim Hales, AP/Scanpix
AVGJORDE TIDLIG: Marouane Fellaini har festet et grepa tak rundt Leighton Baines (t.v.) og Tim Cahill, etter at de to hadde scoret hvert sitt mål i løpet av de første 20 minuttene. Resten av kampen klamret de seg til ledelsen. Foto: Tim Hales, AP/Scanpix Vis mer

Tevez hadde også et godt langskuddforsøk mot slutten av kampen, som Howard slo unna i likhet med flere andre gode forsøk fra distanse fra City.

Hjemmelaget hadde flere situasjoner der de følte seg snytt for straffe. Den mest uklare var et skudd som stoppet i armen til Phil Neville i første omgang, der det kunne se ut som Neville beveget armen litt ut fra kroppen.

Neville fikk også ballen i armen i andre omgang, men da holdt han den foran kroppen og beskyttet seg. Men innbytter Tony Hibberts hands i sluttminuttene var ganske tydelig på TV-reprisen, men dommeren gikk glipp av den bak ryggen til City-innbytter Jô.

På overtid fikk City Kolo Toure utvist etter at han pådro seg to gule kort i løpet av omkring ett minutt.

City går dermed inn i juleprogrammet på tredjeplass - to poeng bak byrivalen United, men med to kamper mer spilt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!