Howard Webb slår tilbake mot United-ryktene

- Det har aldri påvirket meg.

 OMDISKUTERT:  Liverpool var langt fra fornøyde med Howard Webbs avgjørelser i FA-cup-kampen på Old Trafford i 2011. Foto: AP Photo/Jon Super)
OMDISKUTERT: Liverpool var langt fra fornøyde med Howard Webbs avgjørelser i FA-cup-kampen på Old Trafford i 2011. Foto: AP Photo/Jon Super)Vis mer

(Dagbladet): Premier League-starten er bare dager unna. En som ikke blir å se på gressmattene rundt om på balløya er Howard Webb.

Den engelske toppdommeren annonserte forrige uke at han legger fløyta på hylla.

Hetset Webb har vært den mest profilerte dommeren i årrekke. Han har blitt sett på som en av de beste dommerene, men det har også haglet med ukvemsord i retningen hans.

Dommeren har spesielt blitt beskyldt for å dømme i Manchester Uniteds favør.

Spesielt Liverpools supportere følte seg urettferdig behandlet etter FA-cup-oppgjøret i 2011. Ikke bare supporterne følte Webb dømte i favør av Sir Alex Fergunsons mannskap, det samme gjorde Liverpool-vingen Ryan Babel som la ut et manipulert bildet av Webb i Manchester-drakt på Twitter.

Babel fikk en bot på 90 000 for opptrinnet og fjernet senere bildet.

Nå slår den tidligere toppdommeren tilbake mot ryktene som har vedvart siden.

- Det er ikke noe sannhet i dem. Det er ikke noe som har påvirket meg, sier Howard Webb ifølge Daily Mail.

Ifølge OPTA var det ingen klubber som fikk flere straffespark av Howard Webb enn Manchester United.

Ny rolle Han har nå blitt ansatt som teknisk direktør i dommerorganisasjonen (PGMOL), og vil her ha ansvaret for dommernes prestasjoner på banen, samt treningsprogrammene.

Webb innrømmer gledelig at det er kamper han ville vært uten.

- Det som spiller noen rolle er hvis jeg har gjort en feil, særlig en innflytelsesrik en som har påvirket utfallet av kampen. jeg ville vært uærlig hvis jeg sa det ikke brydde meg.

- En avis listet opp fem kamper jeg helst vil glemme. Vel, det er flere enn fem. Men med tanke på at jeg har dømt mer enn 500 kamper, kan jeg tenke meg mange profesjonelle fotballspillere som har gjort mange feil, men som fortsatt er i verdenstoppen.