- Høy feber, hodepine og kvalme

Sa Lars Elton Myhre, og kjørte rett ut.

KJØRTE UT: Lars Elton Myhre har slitt med sykdom, og merket det under dagens slalåm.Foto: SCANPIX/AFP/FRANCK FIFE
KJØRTE UT: Lars Elton Myhre har slitt med sykdom, og merket det under dagens slalåm.Foto: SCANPIX/AFP/FRANCK FIFEVis mer

Han fikk en brukbar start, men under de vanskelige forholdene ble det etter hvert mye feil, og til slutt var han helt ute.

- Det skjedde en del rart med meg i henget, og til slutt gikk det rett og slett ut. Dette var ikke min dag, men jeg har vært sengeliggende og slitt med både høy feber, hodepine og kvalme både fredag og lørdag. Jeg har for det meste holdt senga, så innsatsen må ses på bakgrunn av det, sa Lars Elton Myhre til NTB.

Han har ikke helt fått det til å klaffe i vinter med 15.- og 23.-plass som de beste plasseringene i verdenscupen, men søndagens utkjøring var første gang han misset på den måten denne sesongen.

Mannefall Det ble en første omgang preget av mannefall i Adelboden. Etter at de 30 første hadde startet, var det 11 utkjøringer og en disk, men kroaten Ivica Kostelic imponerte og viste at det var mulig å kjøre fort.

Han kom til mål på 55,24 sekunder og har en ledelse på 0,78 sekund til østerrikeren Marcel Hirscher. Manfred Pranger, også han fra Østerrike, ligger på 3.-plass etter den første omgangen. Han er 1,34 sekund bak Kostelic, som var i en klasse for seg.

Verken Aksel Lund Svindal eller Kjetil Jansrud startet i rennet. Svindal har, som Myhre, slitt med feber og øreproblemer de siste dagene. Han var sliten etter lørdagens storslalåmseier og valgte en hviledag.

Jansrud, som var svært skuffet over 6.-plassen sin lørdag, har slitt litt med ryggen og sto over av den grunn.

Wengen neste Det neste for alpinistene nå er det tradisjonsrike Lauberhornrennet i Wengen. Der skal det kjøres utfor, superkombinasjon og slalåm kommende helg.

- Jeg må satse på å bli frisk så raskt som mulig, for det er meningen at jeg skal kjøre superkombinasjon i Wengen neste helg. Der begynner utfortreningen allerede tirsdag, men det er helsa som avgjør hva som skjer med meg nå, sa Myhre til NTB.

Han har kun kjørt slalåm i verdenscupen denne sesongen, så superkombinasjonen kommende helg blir hans første konkurranse i en annen disiplin. I og med at Myhre bare har konsentrert seg om slalåm denne sesongen, trenger han de to-tre gjennomkjøringene i utfor før superkombinasjonen i Wengen.

Leif Kristian Haugen, som kjørte ut i lørdagens storslalåm i Adelboden, startet også i søndagens slalåmrenn. Han kom til mål, men var 5,01 sekunder bak Kostelic og kjørte inn til 36.-plass. Det betyr at han ikke fikk kjøre finaleomgangen.

(NTB)