OPPTATT AV RATING: Manchester Citys Benjamin Mendy. Foto: Ryan Browne/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
OPPTATT AV RATING: Manchester Citys Benjamin Mendy. Foto: Ryan Browne/BPI/REX/Shutterstock/NTB ScanpixVis mer

Høy FIFA-rating viktig for stjernene: - Haha. Hadde dere ikke TV i fjor?

FIFA-spillet engasjerer og samler folk over hele verden. Og for spillerne selv er det viktig å ha høy rating på verdens mest populære fotballspill.

(FourFourTwo): - Hvorfor ser jeg ut som Emile Heskey?

Det spørsmålet stilte Manchester City-backen Benjamin Mendy, da han fikk se sitt eget ansikt i forbindelse med lanseringen av fotballspillet FIFA 18.

Han føyer seg dermed inn i en lang rekke fotballspillere som reagerer på hvordan de fremstår i spillet. Mange spillere tar til sosiale medier når de ikke er fornøyd med ratingen på spillet.

For det er ikke bare supportere og entusiaster som er kritiske til EA når det er noe som i deres øyne ikke stemmer. Med sosiale medier får spillerne selv muligheten til å uttrykke seg, og det viser seg ikke overraskende at det er mange spillere som spiller FIFA.

Som nevnte Benjamin Mendy, som skrev følgende melding til EA Sports da han fikk se at han kun hadde en rating på 78 i årets versjon av spillet:

«Haha. Hadde dere ikke TV i fjor?? 78, virkelig??»

Mendy imponerte stort for Monaco forrige sesong, og ble hentet til Manchester City for rundt 500 millioner norske kroner i sommer. Likevel er han et stykke unna de beste backene på spillet. Samtidig påpekte han at ansiktet til lagkamerat Bernardo Silva på FIFA ikke var stort bedre.

- Ingen forbedring

Det er tydelig at det er noe som opptar spillerne. Arsenal-ving Alex Iwobi var heller ikke fornøyd da han fikk se sin rating på 74 i den nye utgaven.

- Argh, det er samme som i fjor! Det er ingen forbedring! uttaler Iwobi samtidig som han holdt hendene over ansiktet.

- Jeg er en angrepsspiller, men jeg scorer ikke mål, det er problemet mitt og kanskje jeg må jobbe med pasningspillet, sier han, og forteller at han spiller mye FIFA og legger ikke skjul på at han er den beste Arsenal-spilleren der.

Leicester-angriper Jamie Vardy viste tydelig hva han mente om sin rating på 75 i 2016.

Riyad Mahrez klarer ikke å la være å smile av sin lagkamerat, som gjorde dette under en promotering av spillet:

- Umulig

Tidligere Manchester United-spiller Rio Ferdinand har intervjuet flere spillere om deres rating på FIFA.

Den sterke angriperen Adebayo Akinfenwa på Wycombe hadde en rating på 64 på 2017-versjonen, noe han ikke var særlig fornøyd med. Selv etter 18 scoringer sesongen etter, ble det samme rating i FIFA 18.

David Luiz kunne på sin side knapt tro det da han fikk høre at han sto oppført med en dårlige skuddfot enn N'Golo Kanté på årets FIFA (64 mot 66).

- Det er umulig. Kom på trening så vil du se. Jeg skyter til og med bedre med venstre enn N'Golo med høyre, sier Luiz.

Eden Hazard er på sin side nummer åtte av samtlige spillere på årets utgave, med en rating på 90. Det er høyest av alle spillerne i Premier League, likt med David De Gea (90) og foran spillere som Alexis Sanchez (89) og Kevin De Bruyne (89).

- Han må ha noen venner i FIFA. Hvorfor så høyt? Hvor er denne spilleren, hvor er han? fleipet Luiz om Hazard.

Nekter å bruke seg selv

En som ikke når opp til de nevnte spilleren er Tottenhams Dele Alli, med en rating på 84.

- For å være ærlig så tror jeg ikke at jeg vil bruke meg selv i spillet fordi jeg syns ikke ratingen er god. Jeg kommer til å nekte å bruke meg selv til det er mer realistisk! sier Alli.

Tottenhams Harry Kane fortalte Copa 90 at han var nervøs før han fikk se egen rating på FIFA 17.

- 84. Det er en forbedring, sier Kane, som mente 84 på «skudd» ikke var høyt nok.

Chelsea-angriper Michy Batshuayi reagerte på sin side slik på årets rating:

Gode Chelsea-spillere

Chelseas utlånte midtbanespiller Nathaniel Chalobah var heller ikke videre imponert da han fikk se at han bare hadde 68 som rating på FIFA 17. Han avslører samtidig hvilke lagkamerater som er best til å spille FIFA.

- Det står sannsynligvis mellom Zouma, Azpilicueta og Kanté. En av de tre. De er gode spillere, sier Chalobah til Goal.com.

- Nathan Aké vil ikke være fornøyd med at jeg ikke nevnte ham, men jeg knuser ham stadig så han kan ikke være best, sier Chalobah.

Han forteller at det er skikkelig intern konkurranse på turene med Englands U21-lag. Særlig Swanseas Tammy Abraham skal være en god spiller.

- Det er bra, fotball samler folk. Folk fra overalt spiller sammen. Alle spiller FIFA. Alle slags folk! sier Chalobah.

Ikke fornøyde

I 2015 reagerte Rio Ferdinand og daværende City-spiller Samir Nasri på ratingen.

- Jeg vet ikke hvem som fører statistikken i EAs hovedkvarter, men hvis du ønsker at jeg skal komme ned og snakke ansikt til ansikt med dere så vil jeg gjøre det, sa Ferdinand.

Nasri reagerte først og fremst på at han var oppført med lav fart. Han mente 81 av 100 ikke var nok.

- Jeg er ikke så fornøyd med farten min i spillet, særlig siden jeg spiller ving. Jeg ønsker å være raskere slik jeg er i virkeligheten, mente Nasri.

Eden Hazard reagerte på sin side på helt andre ting.

- Jeg er for liten. Jeg trenger tre eller fem centimeter til, fleipet Hazard.

Flere stjerner

Det er også flere Liverpool-spillere som spiller FIFA. Deriblant superstjerne Philippe Coutinho.

- Ja, jeg spiller det hele tiden hjemme med vennene mine. Det er veldig kult. Vi spiller mye bare for gøy, har Coutinho tidligere uttalt.

Barcelona-stjernene med Lionel Messi spiller også det populære spillet, som du kan få en smakebit av her: