KLAR SEIER: Martin Johnsrud Sundby slo Eldar Rønning på 2.-plass med 23,5 sekunder på 15-kilometeren.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
KLAR SEIER: Martin Johnsrud Sundby slo Eldar Rønning på 2.-plass med 23,5 sekunder på 15-kilometeren. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

- Høy internasjonal klasse

Johnsrud Sundby skrøt av seg selv etter klar seier.

— Et løp av høy internasjonal klasse, mente Martin Johnsrud Sundby (26) etter klassiskseieren på Beitostølen. Oslo-løperen slo Eldar Rønning på 2.-plass med 23,5 sekunder på 15-kilometeren. — Et palløp i verdenscupen av Martin, mente Eldar Rønning. — Det var høyt internasjonalt nivå på meg og Eldar, kontret Johnsrud Sundby. Johnsrud Sundby har gått fort i åpningshelgen tidligere og var favoritt i spesialgrenen før start også. Han tror ikke at toppformen er inne. Det har heller ikke vært målet. — Det var skikkelig hardt mot slutten, og jeg er i hvert fall ikke for tidlig i form. Men jeg har vært i bra form før jul tidligere og skal tillate meg det i år også. Jeg skal ikke gå Tour de Ski og kan legge inn en god treningsperiode da. Målet er å gå fort i februar, sa Johnsrud Sundby. Da vet de fleste at VM i Oslo står på programmet.
God Vinneren mente at han gikk et godt teknisk løp. Han fikk både diagonalen og de velkjente effektive dobbelttakene til å sitte. — Et løp som var kjempebra for selvtilliten. Søndagen startet ikke helt tillitvekkende for Johnsrud Sundby. Luften var rå og til tider var tåken tett. Det passer ikke særlig bra for en løper med astmaplager. Men den bekymringen fra ukyndig hold viste seg å være overdrevet. — Jeg har stålkontroll på pusten og lungene. Det plaget meg ikke.
Sterk Eldar Eldar Rønning ble som sagt slått med drøye 20 sekunder, og selv om løpet til trønderen var bra, hadde det nok ikke holdt til mer enn en plass rundt de 10 i et verdenscuprenn, mente han selv. — Et godt løp. Det fløt bra de to første rundene, og planen var å kline til så det sang på sisterunden. Det gjorde jeg også. Jeg klinte til så det gjorde vondt, og stivnet som jeg aldri har før rundt 13,5 kilometer. Det var så vidt at jeg karet meg til mål. Jeg hadde nok ikke gjort det slik i et viktigere løp, sa Rønning. — Jeg kom litt langt bak, men det gikk brukbart. Kanskje litt bedre enn ventet. Martin gikk et sinnssykt godt løp, skrøt Rønning. Bak Rønning fulgte tre løpere fra privatlaget Team Manpower: Eirik Kurland Olsen, Sjur Røthe og Roger Aa Djupvik. Veteranen Odd-Bjørn Hjelmeset ble nummer sju. Løpets store beholdning sto Martin Johnsrud Sundby bak.

(NTB)