STUP: Bjørn Bergmann Sigurdarson (t.v.) stupte inn 3-0 bak SIFs Kim Andre Madsen og keeper Adam Larsen Kwarasey etter det som var Lillestrøms beste angrep etter hvilen. Foto: Eirik Førde/Digitalsport
STUP: Bjørn Bergmann Sigurdarson (t.v.) stupte inn 3-0 bak SIFs Kim Andre Madsen og keeper Adam Larsen Kwarasey etter det som var Lillestrøms beste angrep etter hvilen. Foto: Eirik Førde/DigitalsportVis mer

- Høy klasse over Lillestrøm

Berg mener første omgang mot Godset var årsbeste.

||| (Dagbladet): Lillestrøm - Strømsgodset 3-1.

Det var neppe mange tippere som så nødvendigheten av å gardere kamp nummer fire på kupongen - Lillestrøm mot Strømsgodset. Hjemmesterke romerikinger mot bortesvake drammensere var på papiret en sikker «H», og oppgjøret skulle også forløpe seg slik i praksis.

Det var klasseforskjell fra første fløytestøt fra dommer Terje Hauge, og kampen var i realiteten avgjort da Nosa Igiebor trillet inn 2-0 fra kort hold etter 19 minutter.

Da hadde Steinar Pedersen allerede stanget vertene i føringen mot gamle lagkamerater i Godset.

Særlig den første halvtimen på Åråsen var et tydelig bevis på at Lillestrøm blir å regne med i medaljekampen når status skal gjøres opp etter 30 serierunder i november.

LSK-trener Henning Berg tenker imidlertid ikke tabell etter 11 kamper, der «kanarifuglene» er å finne på en foreløpig bronseplass etter at flere resultater gikk deres vei søndag kveld.

I STORSLAG: Veteranforsvarer Steinar Pedersen har vært i sitt livs form denne våren. Mot Strømsgodset var LSK-spilleren først på Karim Essediris presise dødball, og sendte vertene i ledelsen etter 12 minutter.Foto: Kyrre Lien / Scanpix
I STORSLAG: Veteranforsvarer Steinar Pedersen har vært i sitt livs form denne våren. Mot Strømsgodset var LSK-spilleren først på Karim Essediris presise dødball, og sendte vertene i ledelsen etter 12 minutter.Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer

- Vi ser ikke på tabellen så tidlig. Vi er fornøyde med spillet, og det vi presterer i første omgang i dag, er noe av det beste vi har gjort så langt i år. Det var det høy klasse over, sier Berg til TV 2 Sporten.

- Uheldige
Lillestrøm fikk fritt leide på venstresida der bortelagets høyreback Krister Aunan smertelig fikk erfare at det er nivåforskjell på Tippeliga og 2. divisjon. Den tidligere Randaberg-spilleren slet voldsomt mot «Nosa» Igiebor og Lars Kristian Eriksen, som stadig doblet på kantene.

Etter to tidlige baklengsmål og gult kort på Aunan, så Godset-sjef Ronny Deila seg nødt til å gjøre en rokkering på backplass: Aunan ble flyttet over på venstresida, mens kaptein Glenn Andersen tok over på høyreback.

Dermed fikk gjestene bedre defensiv struktur, men kampen var allerede så godt som tapt før lagene gikk i garderoben ved pause.

- Jeg synes vi var veldig uheldige, men også udyktige til å begynne med da vi fikk to tidlige mål imot oss. Det preger kampen veldig. Jeg synes gutta jobber steinhardt, men vi taper for et bedre lag i dag, erkjenner Deila overfor TV 2 Sporten.

FRITT SPILLEROM: Lars Sætra (t.v.) og Glenn Andersen (t.h.) ble passive tilskuere til at Nosa Igebor uforstyrret kunne spasere inn 2-0 til Lillestrøm. Det var tidvis klasseforskjell på Åråsen.
Foto: Kyrre Lien / Scanpix
FRITT SPILLEROM: Lars Sætra (t.v.) og Glenn Andersen (t.h.) ble passive tilskuere til at Nosa Igebor uforstyrret kunne spasere inn 2-0 til Lillestrøm. Det var tidvis klasseforskjell på Åråsen. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer

Offensiv eksplosjon
Vertene slet med å finne tilbake til tempoet og rytmen fra første omgang etter hvilen, men hadde i det minste enda et mønsterangrep å by egne tilhengere på da Arild Sundgot spilte Nosa fri på venstresida etter 71 minutter.

Den nigerianske playmakeren tok venstrefoten i bruk da han lette etter alternativer foran mål, og fant Björn Bergmann Sigurdarson, som stupte inn 3-0.

Strømsgodset pyntet på resultatet drøyt ni minutter seinere da Lars Kristian Eriksen, under press fra Lars Sætra, satte Marcus Pedersens avslutning i eget mål. Seieren var imidlertid aldri truet - den fjerde strake i løpet av ni maidager.

Det defensive har vært på stell hele sesongen. Nå sprudler også LSK offensivt.

- Vi har slitt med å score mål. Nå blir det bare flere og flere mål for hver eneste kamp, så det er fantastisk å være med på dette her, sier Tarik Elyounoussi, som snart reiser tilbake til Heerenveen og Nederland.