Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hoy lot tårene trille etter å ha blitt historisk

Første brite med seks olympiske gull.

HISTORISK: Sir Chris, som han kalles etter de tre OL-gullene han vant i Beijing, ble første brite med seks olympiske gull da han tråkket først i mål i keirin. Foto: REUTERS/Stefano Rellandini
HISTORISK: Sir Chris, som han kalles etter de tre OL-gullene han vant i Beijing, ble første brite med seks olympiske gull da han tråkket først i mål i keirin. Foto: REUTERS/Stefano Rellandini Vis mer

Australia fikk en etterlengtet OL-opptur på velodromen tirsdag, men den druknet helt i feiringen av britenes sykkelhelt Chris Hoys historiske bedrift.

Sir Chris, som han kalles etter de tre OL-gullene han vant i Beijing, ble første brite med seks olympiske gull da han tråkket først i mål i keirin.

Han tok ledelsen to runder før slutt i finalen, men tyske Maximilian Levy presset ham helt til oppløpssiden før han måtte innse at den 36-årige skotten var for sterk.

- Jeg er i sjokk, sa Hoy, som lot tårene trille da han tok imot gullet og mens nasjonalsangen ble spilt.

- Jeg prøvde å samle meg, men dette er uvirkelig. Jeg ville vinne gull foran mitt hjemmepublikum. Jeg så alle andre innfri, og heldigvis ordnet det seg for meg også. Keirin er et lotteri, og man kan aldri ta noe for gitt.

Det ble delt bronse etter at selv ikke målfoto kunne skille mellom newzealandske Simon van Velthooven og nederlandske Teun Mulder.

Hoy vant OL-gull i temporitt i Aten, sprint, keirin og lagsprint i Beijing, og nå har han vunnet lagsprint og keirin i London. Der stopper det.

- Jeg er 99,9 prosent sikker på at jeg ikke er med i Rio. Hvordan kan man toppe dette?

Meares avgjorde Noen minutter før Hoys seier var det jubel i Australia, da Anna Meares nedkjempet hjemmehåpet Victoria Pendleton og vant kvinnenes sprintfinale i to strake dueller.

Pendleton imponerte stort på sin vei til finalen og var også først over mål i den første finaleduellen, men hun ble dømt til taper fordi hun hadde kjørt utenfor sin linje. I den neste duellen tråkket Mears forbi og sikret gullet.

- Jeg skulle gjerne vunnet gull i mitt siste løp. Jeg er iallfall glad for at det var jeg og Anna i finalen. Hun har vært en fantastisk rival, sa tittelforsvarer Pendleton etter at Meares revansjerte finaletapet fra Beijing.

Australia har opplevd gulltørke i London-OL, og det var bare den tredje gullmedaljen Mears sikret. Australierne liker ikke å måtte se opp til Storbritannia på medaljestatistikken, men i år har de intet valg. De klarte ikke engang å vinne like mange gull som britene i tirsdagens finaleøkt i velodromen.

Trott-triumf Laura Trott syklet nemlig inn til seier i kvinnenes omnium etter en jevn konkurranse i de seks banedisiplinene. Hun lå bak amerikanske Sarah Hammer før den avsluttende sprinten, men med 1.-plass passerte hun Hammer (4.-plass) med ett plassiffer, 18 mot 19.

- Jeg kan ikke tro dette har hendt meg. Jeg følte meg ikke så bra som jeg gjorde i går, men likevel greide jeg å avgjøre det, strålte 20-årige Trott, som også har gull fra forfølgelsesritt for lag.

Vertsnasjonen avsluttet med hele sju gull i banesykling.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media