Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Høy temp på fotballbloggen

Kan FK Tønsberg vinne 1. divisjon?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I går inviterte vi fotballfolket til å bidra med sin lokalkunnskap i nyvinningen fotballbloggen. Responsen lot heller ikke vente på seg. Hundrevis av engasjerte lokalpatrioter informerte om treningsresultater, nye unge talenter, og begrunnet hvorfor nettopp deres lag lykkes i sesongen 2005.

«Jeg har fulgt med RBK i de siste 15 årene. Må dessverre si at jeg er meget bekymret over det de har prestert de siste 2-3 åra. De er ikke til å kjenne igjen. Mange baklengsmål og mindre effektivt angrep,» skriver Jacach på tippeliga-bloggen.

«VIF mistet riktignok Hagen, men som spiller er det ikke et SÅÅ stort tap. Wæhler er bedre, og vi har nå også R. Johnsen som skal være bedre.... Eneste problemet i VIF er at vi er for avhengige av Steffen,» skriver Knut.

Som ventet er RBK, VIF, og Brann de største favorittene, men også Start og Fredrikstad blir nevnt som utfordrere.

Temperatur i 1. divisjon

Bloggen som fikk flest innlegg i går handler om saftkokere og opprykk. De aller fleste er enige i at Sogndal blir fryktelig gode i år. Diskusjonen går på hvem som slår følge opp i Tippeligaen sammen med dem. Her er det mange kandidater å velge mellom, men nyopprykkede FK Tønsbergs sjanser er best begrunnet:

«FK Tønsberg har innledet sesongen 2005 på best mulig måte, og har vunnet 8 treningskamper og tapt 1 etter opprykket til 1. divisjon. Seier mot Sogndal og FC Midtjylland fra den danske toppserien har smakt ekstra godt denne vinteren,» skriver Hessel. Og ber om å bli trodd.

«Ikke glem Bryne! De har et av Norges største spisstalent i Tommy Høiland som er i a-lagstroppen i en alder av 15 år. Tommy lagde hattrick mot Sverige på G15 i fjor, og er i troppen til G17-landslaget. Det må også nevnes at han nettopp var på prøvespill i Tottenham.

Bryne har et par andre landslagsspillere(G19) som Vidar Nisja og Magnus Ueland, og holder på å bygge opp et veldig bra og lokalt lag.

Og Paul Oyuga må da være en av de beste spillerne i 1.divisjon! Det blir også spennende å se om kameraten til Oyuga, Bonaventure Maruti, kan slå til i Bryne-drakt, » skriver JJ og understreker det fotballbloggen er ment som: en viktig informasjonskanal før seriestarten.

Helt åpent nedover

2. divisjon kan vise seg å bli mer spennende enn på mange år. Den heftigste duellen står i første omgang i byene Haugesund og Sarpsborg.

«Vard Haugesund har beholdt nesten ALLE fra i fjor OG forsterket laget litt! Dessuten har Kjell Inge Bråtveit kommet inn i et trener team,» skriver Thomas, og spår en snarlig retur til 1. divisjon for Vard.

Hvordan står det til med ditt lag? Gå inn på fotballbloggen, finn fram til din divisjon, og øs av din lokalkunnskap!

KOMMER B-GJENGEN TILBAKE TIL TIPPELIGAEN NESTE ÅR? JJ mener Bryne er undervurdert, og trekker fram mange spennende navn i 1. divisjonsbloggen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!