Høybråten og Stovner vant kvinne-stafetten

Etter rein Oslo-duell.

Dermed fikk kvinnenes stafett en litt uventet utgang. De fleste ekspertene hadde Oslo-klubben Heming som den aller største favoritten på forhånd, men det holdt ikke stikk.

Hemings ankerkvinne Astrid Uhrenholdt Jacobsen hadde nesten ett minutt å ta igjen på de beste foran den avsluttende 5-kilometeren, og det ble for mye. I ledelsen etter to etapper var Bækkelaget, og Siri Halle så lenge ut til å ta det hele hjem.

Mot slutten ble imidlertid veteranen veldig sliten, og Solfrid Braathen tettet luka for Høybråten og Stovner. Inn på oppløpet kom de to helt likt, og i mål skilte det bare noen små centimeter i Braathens favør.

– Utrolig morsomt. Jeg trodde i utgangspunktet at avstanden fram til Siri var for stor, men skjønte etter hvert at det kunne gå, sa norgesmesteren til NRK etter målgang.

– Jeg var så sliten at jeg nesten ikke skjønner hvordan det kunne gå framover, sa Siri Halle.

Høybråten og Stovner gjentok NM-tittelen fra 2004. Den gang hadde klubben sterke Kristin Størmer Steira på laget. Hun har siden den tid meldt overgang til moderklubben IL Forsøk i Tana.

Om norgesmesteren ble en liten overraskelse søndag, var ikke laget på bronseplass noe mindre overraskende. Den siste medaljen gikk til Tromsø.

(ANB-NTB)

TIL TOPPS: Høybråten og Stovners Solfrid Braathen spurtslo Bækkelagets Siri Halle. Dermed gikk hennes lag seirene ut av Oslo-duellen. Arkivfoto: GORM KALLESTAD/SCANPIX
TIL TOPPS: Høybråten og Stovners Solfrid Braathen spurtslo Bækkelagets Siri Halle. Dermed gikk hennes lag seirene ut av Oslo-duellen. Arkivfoto: GORM KALLESTAD/SCANPIX Vis mer