Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Høyde-Tonje oppløst i tårer

- Jeg har mest lyst til å stikke av, innrømmer Tonje Angelsen etter OL-skuffelsen.

VOND SLUTT: Tonje Angelsen tok EM-sølv med høyden 1,97. OL-konkurransen stoppet på 1,85. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
VOND SLUTT: Tonje Angelsen tok EM-sølv med høyden 1,97. OL-konkurransen stoppet på 1,85. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

LONDON (Dagbladet): Bare seks av de 35 jentene i høydekonkurransen hadde en bedre årsbeste enn Tonje Angelsens 1,97 før dagens kvalifisering på Olympiastadion. Det var lov å håpe på en plass blant de 12 i finalen.

Slik gikk det ikke.

Angelsen rev to ganger før hun kom seg over 1,85 meter. På 1,90 var det slutt.

Da kom tårene fra 22-åringen fra Trondheim, som med EM-sølvet fra Helsinki friskt i minne hadde håpet på en helt annen OL-debut.

- Ikke skremt - Akkurat nå har jeg mest lyst til å stikke av, og reise bort i to uker uten at noen vet hvor jeg er, sier Angelsen etterpå.

- Og det kommer du til å gjøre?

- Nei, jeg kan ikke det, vet du. Sånn er gamet, sier hun — og presser fram et smil.

Angelsen er klokkeklar på at det ikke var stundens alvor som kostet henne finaleplassen.

- Absolutt ikke. Jeg var ikke skremt i det hele tatt, jeg koste meg på banen. Det var som i EM, det var bare artig, fastslår hun.

Feil i tilløpet Derimot peker hun på tekniske problemer.

- Jeg fikk ikke til slutten av tilløpet. Det bare fungerte ikke.  Så hadde jeg et kjempebra hopp på 1,85, og da trodde jeg kanskje at det begynte å løsne. Men så var jeg tilbake til gamle synder, sier Angelsen, og forklarer:

- Det at jeg manglet å komme meg helt ut i tilløpet, jeg kuttet kurven for mye og da får jeg ikke den oppdrifta jeg skal ha.

Trønderjenta har slitt med skader den siste tiden, men nekter å bruke det som forklaring.

- Nei, nei, nei, svarer hun bare på spørsmål om det var noen fysiske hindringer.

- Vondt å hoppe Trener Roger Hollup er av en litt annen oppfatning.

SANNHETENS ØYEBLIKK: Her skjønner Angelsen at OL-drømmen er knust - for denne gang. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
SANNHETENS ØYEBLIKK: Her skjønner Angelsen at OL-drømmen er knust - for denne gang. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

- Jeg tror det ligger i underbevisstheten at det gjør vondt å hoppe. Det er ingen tvil om at Tonje har vondt når hun hopper, og det gjør nok at hun reserverer seg de tre-fire siste stegene før opphoppet, sier Hollup.

Angelsen har smerter både i en ankel og en legg. Leggen ble operert for to år siden for såkalt «compartment syndrome», som ifølge Hollup innebærer at muskelhinna er for stram.

Han erkjenner at de kanskje har pushet for hardt inn mot OL.

- Vi har prøvd å ta hensyn. For eksempel har hun trent på elipsemaskin i stedet for å løpe. Man skal man ha en sjanse i OL, må man også drive med hopptrening, konstaterer han.

Trøst fra familien Han mener Angelsen trenger en treningspause for å få nullstilt kroppen. Men det blir tidligst etter NM.

- Jeg få satse på kongepokalen i NM — man må ha noen mål! Det er en trøst, men dette er litt kjipt likevel, med gir Angelsen.

- Hva gjør du for å komme over dette?

- Nå skal jeg møte familien, og så får jeg håpe at de får meg i bedre humør. Jeg vet ikke helt hva jeg skal finne på, sier høydehåpet til slutt — fortsatt med en tåre i øyekroken.

DRØMMEBILDET: Slik jublet Tonje Angelsen etter å ha gått over lista i OL. Dessverre får vi ikke se lignende bilder fra OL-finalen. Den går uten trønderjenta. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
DRØMMEBILDET: Slik jublet Tonje Angelsen etter å ha gått over lista i OL. Dessverre får vi ikke se lignende bilder fra OL-finalen. Den går uten trønderjenta. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media