Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Åge Hareide og Danmark i VM

Høydefordel for Hareides menn i første VM-kamp

De danske spillerne er ni centimeter høyere i gjennomsnitt enn Peru. Det har landslagstrener Åge Hareide tenkt å utnytte når de møtes i deres første VM-kamp.

PLAN: Åge Hareide og assistenttrener Jon Dahl Tomasson legger planen for å slå Peru i deres første VM-kamp. Foto: Foto: Anders Wiklund/TT / NTB scanpix
PLAN: Åge Hareide og assistenttrener Jon Dahl Tomasson legger planen for å slå Peru i deres første VM-kamp. Foto: Foto: Anders Wiklund/TT / NTB scanpix Vis mer

Det danske laget på 23 mann måler i snitt 186,6 centimeter på sokkelesten, mens Peru når 177,6.

Derfor har det danske landslaget trent ekstra på dødballer, slik at den fysiske fordelen kan bli utslagsgivende når lagene møtes førstkommende lørdag.

- Jeg tror det kan bli avgjørende. Vi må være dyktige, sier Hareide til nyhetsbyrået Ritzau.

- Vi har en god dødballfot i Christian Eriksen, og vi har høyde og styrke i laget. Vi kommer normalt også til mange avslutninger på dødballer, sier Hareide videre.

Han har gjort hjemmeleksen før danskenes første VM-kamp og vet at Peru ikke slipper inn mange mål på dødball.

- Men i de fleste kampene har motstanderne skapt mange farlige situasjoner foran deres mål, sier nordmannen.

Klar for fotball-VM? Vi har samlet noen av VM-historiens største øyeblikk! ⚽

A post shared by Dagbladet (@dagbladet) on

Det danske laget trente onsdag ekstra på dødballer. Også torsdag ble det terpet på hvordan danskene skal forsvare seg på faste situasjoner.

Danskenes angrepsvåpen Andreas Cornelius har flere ganger trukket fram det fysiske som en klar fordel for danskene etter at det i desember i fjor ble klart at landene skulle møtes i gruppespillet. Angrepsspilleren rager 195 centimeter over bakken.

- Cornelius kan bli en avgjørende faktor, det så vi mot Polen for en tid tilbake siden. Han kan fort være med å bryte ned Peru, sier Hareide om spissen som da scoret ett av målene i 4-0-seieren.

Hareide nevner også Nicolai Jørgensen, Yussuf Poulsen og Kasper Dolberg som spillere som har et stort fysisk overtak på peruanerne.

Foruten Peru skal danskene også møte Frankrike og Australia i gruppespillet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media