PÅ TALERSTOLEN:  Skipresident Erik Røste var på talerstolen og støttet idrettsstyrets holdning, som går imot opphevelsen av forbudet.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
PÅ TALERSTOLEN: Skipresident Erik Røste var på talerstolen og støttet idrettsstyrets holdning, som går imot opphevelsen av forbudet. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

Høydehus blir fortsatt forbudt

- Handler om et verdivalg, mener idrettspresidenten.

Høydehus kommer fortsatt til å bli forbudt i Norge. Idrettstinget behandlet saken søndag, og selv om det var representanter for enkelte særforbund som var for, stemte majoriteten mot å oppheve forbundet.

Det er et særnorsk forbud, men i norsk idrett mener en stor majoritet at det er riktig. Skipresident Erik Røste var på talerstolen og støttet idrettsstyrets holdning, som går imot opphevelsen av forbudet.

- Dette handler om et verdivalg, slik jeg ser det, sa nyvalgt idrettspresident Tom Tvedt i debatten.

- Vi klarer oss godt uten høydehus og jobber inn i framtiden, mente Tvedt.

Det var Norges Friidrettsforbund, Norges Svømmeforbund og Norges Skiskytterforbund som hadde fremmet forslag om å oppheve forbudet mot høydehus. Idrettsstyret gikk mot og fikk overveldende støtte.

Jobbe internasjonalt Skipresident Erik Røste følte seg beroliget ved at norsk idrett skal jobbe mot et internasjonalt forbud mot bruk av høydehus, men han sa også fra talerstolen at han hadde forståelse for at det var delte meninger.

Det ble ingen stor og lang debatt om bruken av høydehus på tinget.

- Det forslaget vi fremmet er en ren blåkopi av det forslaget skiforbundet selv utarbeidet for et halvt års tiden siden. Nå går de mot, fortalte friidrettspresident Svein Arne Hansen til NTB. Han var nok litt overrasket over skiforbundets holdning.

Det ble også nevnt fra tingets talerstol at Italia har lovforbund mot høydehus, så det er ting på gang også internasjonalt i denne saken.

Like vilkår Flere norske topputøvere, blant andre alpinistene Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal, har uttrykt misnøye med det norske forbudet, for de mener de ikke får samme vilkår som konkurrentene. Dette ble også nevnt i debatten på idrettstinget, men fikk ingen stor oppslutning som argument.

- Den gangen høydehus var tillatt vant vi ingen medaljer på grunn av høydehus, sa skipresident Erik Røste.

I og med at idrettsstyret gikk mot forslaget om å oppheve forbudet og skiforbundet støttet idrettsstyret, var utfallet av høydehusdebatten langt på vei gitt, så det var ingen overraskelse at norsk idrett går videre uten at høydehus blir en del av treningen og aktiviteten i årene som kommer.

(NTB)