Patrik Sjöberg:

Høydelegende deler skremmende bilder

Høydehopp-legenden Patrik Sjöberg (56) deler uhyggelige bilder etter å ha vært innlagt på sykehus.

VÆRT INNLAGT: Patrik Sjöberg har vært alvorlig syk den siste måneden. Foto: Rickard Sagen / NTB
VÆRT INNLAGT: Patrik Sjöberg har vært alvorlig syk den siste måneden. Foto: Rickard Sagen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den svenske høydehopp-legenden Patrik Sjöberg (56) har vært innlagt på intensivavdelingen i én måned etter å ha hatt lungebetennelse og blodforgiftning.

Forrige måned bekreftet hans datter Isabelle overfor Expressen at faren var alvorlig syk.

Tirsdag delte Sjöberg selv skremmende bilder på sosiale medier fra sykehusoppholdet.

- Jeg ble vekt etter typ to uker og hadde en kropp jeg ikke kjente igjen. Jeg kunne ikke røre meg de første døgnene og merket at jeg hadde tapt veldig mye i vekt, skriver den tidligere høydehopperen på Instagram.

- Jeg så og hørte hvor forferdelig sykdomstilstanden er for covid-19, da det er veldig vanskelig å få luft og føles som å drukne. Jeg forstår nå hvor nære det var at jeg ikke klarte meg og jeg hyller alle som tok hånd om meg under hele oppholdet, skriver Sjöberg videre.

Den tidligere VM-gull vinneren raser mot dem som benekter for pandemien.

- At det finnes drittsekker som benekter for pandemien. De bør snakke med dem som jobber der (på sykehus journ anm.). For de sliter som dyr og er de virkelige heltene, skriver Sjöberg.

Har du prøvd høydehopp? Vel, ikke gjør det slik. PS: Alt gikk bra med vår venn i denne videoen. Vis mer

56-åringen er blant Sveriges største friidrettsstjerner gjennom alle tider. Han er den eneste høydehopper med tre OL-medaljer, og han satte i 1987 verdensrekord med 2,42 under et stevne i Stockholm. Det er fortsatt svensk og europeisk rekord.

Etter karrieren skrev han ei bok om sin tøffe oppvekst med seksuelle overgrep fra sin treneren og stefar, og han har vært en ettertraktet foredragsholder. Høsten 2019 tok han pause for å få bukt med alkoholproblemer og medikamentmisbruk, noe han var åpen om.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer