Høydepunkter: Strømsgodset - Brann 2-0

Godset holder følge med Molde etter billig straffespark.

DRAMMEN (Dagbladet): Strømsgodset - Brann 2-0.

I en fartsfylt og underholdende første omgang hadde både Strømsgodset og Brann sine muligheter til å ta ledelsen i søndagens nøkkelkamp på Marienlyst, men etter hvilen sa vertene takk for følget etter en omdiskutert situasjon i Branns straffefelt.

Storvokste Peter Kovacs gikk nemlig tilsynelatende vel enkelt i bakken i duell med Birkir Már Sævarsson, hans 198 centimeter og drøyt 100 kilo tatt i betraktning.

- Jeg synes straffen var klar. Det er alt jeg vil si om den, sier Kovacs til Dagbladet.

Dommer Svein Oddvar Moen nølte ikke, og dømte straffespark til Godset, et straffespark Lars Christopher Vilsvik scoret sikkert på. Etterpå medga Godset-trener Ronny Deila at laget hans hadde vært heldige akkurat i den situasjonen.

- Straffen var tvilsom, men Birkir henger på skulderen, så det er en vanskelig situasjon for dommeren. Denne gangen dømte han, og det er vi glad for, sier Deila til Dagbladet.

Klok Kovacs Sævarsson er ikke overraskende enig med Deila.

- Det føltes litt billig på banen, og det føles fortsatt litt billig, sier islendingen til Dagbladet.

- Er du skuffet over at han faller, eller forstår du at han gjorde det?

- Begge deler. Han er klok som får den straffen, men det er kjedelig for fotballen at man blir straffet på den måten. Han gjør alt for å vinne.

- Ville du gjort det samme?

- Nei. Ellers ville jeg falt før han falt i den samme situasjonen. Det var kontakt mellom oss. Jeg trodde først at dommeren blåste frispark til oss. Men jeg sto på beina, og det var sikkert årsaken til at han i stedet blåste straffe, sier Sævarsson.

Høyrebacken misbrukte for øvrig Branns største mulighet i kampen før pause da han, med hele høyresida for seg selv, blåste ballen over tverrliggeren bak en utrustende Adam Larsen Kwarasey.

- Jeg skulle bare kontrollere ballen i mål med bredsiden, men det ble dessverre for høyt. Sånn går det når forsvarsspillere kommer i angrep, sier Sævarsson.

Uten press Mens Brann reiser poengløse hjem til Bergen etter et mer eller mindre definitivt farvel til medaljekampen, har Godset stadig heng på Molde, og har fordelen av å møte både moldenserne og Rosenborg på hjemmebane framover.

Kovacs tør iallfall å drømme om det første seriegullet til Drammen siden 1970.

- Vi føler ikke noe press. Det er gøy å gå trening og gøy å spille kamper. Vi har en god sjanse på gullet. Vi har alle muligheter i våre egne hender. Vi er underdogen i gullkampen. Det største presset er på Molde og Rosenborg. De har kjøpt spillere for mange millioner, så det er de som har noe å tape. Vi har alt å vinne, sier Peter Kovacs til Dagbladet. Molde vil bli gøy. Men nå er det Vålerenga på fredag som er fokus, sier Kovacs.