Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Høydesjokk for svenskene

Kajsa Bergqvist mislyktes på hjemmebane.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Av alle svenske gullfavoritter i friidretts-EM var Kajsa Bergqvist (29) den aller største. Derfor forventet hele nasjonen gull i kveldens høydefinale på Ullevi.

Det gjorde Kajsa selv også - hun håpet til og med på verdensrekord.

Derfor var 3. plass og bronsemedalje bare en mager trøst. Og knapt nok det.

- Det var gullet som gjaldt. Det var målet for i kveld. Jeg er skuffet over bronse, men det er ikke noe jeg får gjort noe med nå, sier en fattet Bergqvist til NRK.

Gamblet

Hun begynte lovende, og klarte 1,97, 1,99 og 2,01 i det første forsøket.

Da listen ble flyttet opp til 2,03 skjedde det ulykksalige: Kajsa rev, mens belgiske Tia Hellebaut og bulgarske Venelina Veneva gikk over.

Den svenske jenta måtte gamble for å ta gullet, og brukte de neste to forsøkene på 2,05.

SVIKTET: Kajsa Bergqvist var storfavoritt, men måtte nøye seg med bronse. Foto: EPA
SVIKTET: Kajsa Bergqvist var storfavoritt, men måtte nøye seg med bronse. Foto: EPA Vis mer

Hun var fryktelig nære. Men ikke nær nok. Dermed kunne Hellebaut juble for belgisk gull med et vinnerhopp på 2,03, mens Veneva tok andreplassen.

- Jeg gjorde en bra konkurranse, men strakk ikke til. Det første forsøket på 2,05 var kjempenært. Men det var ikke min dag, sier Bergqvist.

Ullevi brølte et kollektivt «NEEEEEEEJ» da hun rev det siste forsøket - som gjenspeilet litt av det massive forventningspresset Bergqvist har levd under.

Men det var ikke presset som ødela, insisterer hun.

- Det var ikke presset sin skyld. Det er mest jeg som har snakket, smiler hun.

Svensk gull likevel

Kvelden ble likevel ikke helsvart for svenskene. På 100 meter hekk løp Susanna Kallur inn til EM-gull  med tiden 12,59 sekunder. Med et brøl krysset hun målstreken som førstekvinne - og etterpå takket hun Ullevi-publikummet for støtten.

- Det kjentes som om jeg fikk noen ekstra muskelfibre både på framsida og baksida av låret. Publikum roet nervene mine, sier hun ifølge Expressen.

image: Høydesjokk for svenskene
<B>VANT:</B> Tia Hellebaut sikret belgisk gull med et vinnerhopp på 2,03.
<B>SEIERSBRØLET:</B> Svenskene trenger ikke deppe for mye over Kajsa Bergqvists bronse. På 100 meter hekk løp nemlig Susanna Kallur inn til gull.