Høydramatikk mellom Watford og Tottenham

- Det er kjempestygt.

STYGG STEMPLING:  Ake pådro seg rødt kort etter å ha stemplet Tottenhams Lamela i kveldens høydramatiske kamp. Foto: NTB /Scanpix.
STYGG STEMPLING: Ake pådro seg rødt kort etter å ha stemplet Tottenhams Lamela i kveldens høydramatiske kamp. Foto: NTB /Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet) • Watford - Tottenham 1-2

Det var to lag med selvtillit som gikk inn til den 19. runden i Premier League i ettermiddag, kun to hviledager etter Boxing Day. Da holdt Watford Chelsea tilbake, og etter en god dose kløkt og litt flaks kapret de ett poeng i 2-2-kampen på Stamford Bridge.

Likevel var det Tottenham som kom best i gang på Vicarage Road, og scoret kampens første mål ved Erik Lamela, etter assist fra Harry Kane.

En herlig avslutning - Lamela var klok i avslutningsøyeblikket og trillet ballen inn i korthjørnet etter drøye 17 spilte minutter - mot en sjanseløs Gomes.

- Det er jo en veldig fin scoring. Lamela er genial, oppsummerer TV 2-ekspert Thomas Myhre. 

Lamela får nok en mulighet til å gjøre to på rappen minuttet etter, men ballen går utenfor. 

Målgiftig Ighalo Watford er nære ved å avansere etter  etter 25 minutter, men avslutningen fra Ighalo er ikke presis nok. Etter 40 minutter får han derimot revansjert seg og setter inn 1-1 som den eneste gulkledde i boksen - omringet av fire Tottenham-spillere. Den tidligere Lyn-spissen står nå med 14 mål for sesongen, bare ett mål bak Leicesters Jamie Vardy. 

- Det er helt fantastisk, både styrke, teknikk og i det hele tatt, oppsummerer TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller om Ighalo-målet i pausen. 

Til pause går lagene i garderoben med 1-1, etter det TV 2-kommentator Øyvind Alsaker betrakter som en interessant første omgang. 

Kane og Lamela er nære ved å spille seg gjennom nok en gang, og kommer best i gang etter hvilen. 

Stygg stempling Watford slet med å overliste Tottenhams bakre trio store deler av første omgang, og stridighetene fortsatte også etter hvilen. Etter 62 minutter får Watfords Ake rødt kort av dommer Anthony Taylor etter å stemplet Lamela i kneet. 

- Kjempestygt, konkluderer TV 2-kommentator P er-Jarle Heggelund.

Med én mann mindre skulle det bli vanskelig for Watford, og Deeney er tydelig frustrert over avgjørelsen. Han krangler på seg gult kort i kjølvannet av taklingen, og temperaturen steg til værs da også Ighalo fikk gult etter å ha satt ut en arm mot Tom Carroll, som begynte å blø neseblod etter knuffingen. 

- Det er mye å holde styr på for Anthony Taylor, sier TV 2-kommentatorene etter drøyt en times spill. 

Dermed endret forutsetningene seg betraktelig, og Watford gikk inn i 30 tunge minutter. Med fem minutter igjen på klokka var det derimot gultrøyene som viste størst pågangsmot og kjempet seg til tre hjørnespark på tampen av kampen.

Med seier i kveldens kamp ville Tottenham fortsette den gode flyten etter 3-0-seieren mot Norwich andre juledag, og fortsetter å kjempe i toppsjiktet før nyåret setter inn.

Med ett minutt igjen å spille løsnet det endelig for Tottenham, og etter en svært god prestasjon scoret Son Heung-min på hælspark etter assist fra Trippier. Målet kom like etter Watfords kjempesjanse, som med smalest mulig margin ikke gikk inn.

- En kjempedramatikk, konkluderer Heggelund, idet det blir lagt til fire minutter på klokka. 

Tottenham trakk det lengste strået, og tar med seg 3 poeng fra den 19. runden. 

 

Kveldens runde:

Crystal Palace — Swansea 0-0
Everton — Stoke 3-4
Norwich — Aston Villa 2-0
Watford — Tottenham 1-2
West Bromwich — Newcastle 1-0

Senere kampstart (18.30):
Arsenal — Bournemouth,
Manchester U. — Chelsea,
West Ham — Southampton.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer