Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Manchester City mot Liverpool

Høydramatisk: - Vi spilte som om det var en finale!

Pep Guardiola og hans Manchester City visste at om de fortsatt skal ha en sjans på gullet, måtte Liverpool beseires. Det ble høydramatisk.

SEIER: Sergio Agüero og Leroy Sane scoret Manchester Citys to mål. Foto: Richard Sellers / Pa Photos
SEIER: Sergio Agüero og Leroy Sane scoret Manchester Citys to mål. Foto: Richard Sellers / Pa Photos Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Manchester City - Liverpool 2-1 (1-0)

28 år er det siden Liverpool vant ligaen sist. Klubben var ubeseiret i 21 kamper. Før avspark torsdag kveld ledet laget Premier League med ei luke på seks poeng ned til Tottenham. På tredje plass lå Manchester City, sju poeng bak. Vant Liverpool i kveld, var sjansene store for at gullet endelig havnet i Liverpool igjen. Det var det ene.

Kveldens kamp var et gigantisk oppgjør på flere måter. De regjerende seriemesterne møtte de nåværende serielederne. Pep Guardiola møtte Jürgen Klopp. Åtte ganger hadde spanjolen tapt mot tyskeren. Mo Salah mot Sergio Agüero. 13 mål versus 9 mål. Salah hadde scoret i de tre siste kampene, mens Agüero hadde ikke scoret siden 11. november.

Dette endret seg i kveld.

- Finale

Nå tok Manchester City tilbake andreplassen, fire poeng bak Liverpool, to foran Tottenham og tittelkampen er derfor helt åpen igjen.

- Aldri undervurder et vinnerlag. Manchester City viste at de ikke kommer til å gi opp. Liverpool gjorde en god kamp, men City var bare hakket bedre, sier Owen Hargreaves til TV 2 Sport Premium.

- Hvis vi hadde tapt i dag, så ville det vært så ekstremt vanskelig å ta Liverpool igjen. Nå er vi bare fire poeng bak. Likevel må vi ikke glemme at de fortsatt leder tabellen. Vi må kjempe videre, men denne seieren gir oss mye selvtillit, sier Pep Guardiola etter kampen og legger til:

- Spillerne viste alle hvor gode de er mot et fantastisk lag. Begge lag spilte for å vinne, til tross for at det ikke var en finale ... Det var derimot en finale for oss!

Høydramatisk

I kveld scoret Sergio Agüero sitt tiende mål i årets sesong, fire mål bak Harry Kane som er toppscorer. Dette var også Agüeros 153. mål i Premier League. Totalt har han scoret 250 ligamål.

- Vi trenger Sergio Agüero i disse kampene. Hans kvaliteter gjør en forskjell og kan avgjøre slike viktige kamper. Han har gjort det hele karrieren. Avslutningen var helt fantastisk, sier Pep Guardiola om Sergio Agüeros scoring.

Lenge så det ut til at hjemmelaget kampen ville ende 1-0, men så viste Robertson og Roberto Firmino seg. Til stor jubel for Klopp.

Unggutten Alexander-Arnold sendte en nydelig krosser til Robertson ute på venstre, og skotten lå ballen høyt mot Roberto Firmino som sto foran åpent mål. Firmino headet den nesten ferdigscorede pasningen i mål.

Som første omgang, var også andre omgang hektisk. Og til tross for at Liverpool utliknet, hadde Manchester City størst muskler i kveld.

Leroy Sane tok tilbake ledelsen for hjemmelaget. Raheem Sterling var servitøren, mens Sane fikk æren av å styre ballen forbi keeper Alisson inn i mål.

Uheldige

Det var en snakkesalig Jürgen Klopp som stilte opp på intervju etter kampen. Klopp

- Det var en intens kamp. Vi var uheldig i avslutningsøyeblikkene. Vi var litt mer uheldige enn City. Sammenligner du målet Sané scoret, og der Sadio traff stolpen. De dominerte i perioder, men vi kom tilbake og hadde store sjanser, sier Liverpool-sjefen og fortsetter:

- Alle kan se hvorfor vi har de poengene vi har. Vi var med i kampen og er vanskelige å møte. Det var ikke vår beste kamp, og det var ikke Citys beste. Lagene gjorde livet vanskelig for hverandre, sier han.

Reddet på strek

Bortelaget fikk æren av sparke i gang gigantoppgjøret.

Pep Guardiola og hans mannskap visste at kampen i kveld nærmest ville være avgjørende for kampen om gullet. I tillegg visste også den spanske treneren at Klopp har vunnet åtte ganger mot ham.

Liverpool på sin side visste at Manchester City hadde problemer på venstre back. Benjamin Mendy var ute med skade og Fabian Delph var suspendert. Ekspertene funderte om Aymeric Laporte ble flyttet ned i backrollen. Slik ble det.

Det overrasket derfor ikke at hjemmelaget startet intensivt de første ti minuttene. Manchester City startet friskest, men det var bortelaget som skapte den aller første store sjansen.

- Det har vært hektisk de første minuttene. Manchester City går inn for det, som forventet, sier fotballekspert Gary Neville til Sky Sports.

Etter nesten halvspilt omgang ble Sadio Mané spilt gjennom av Roberto Firmino. Senegaleseren kom alene med keeper, men satt ballen i stolpen. Stolpeskuddet skapte kaos i boksen og Citys John Stones endte med å redde ballen på strek. Stor sjanse fra bortelaget.

Skrå vinkel

Like før pause ble Sergio Agüero felt i boksen. Spissen fikk ingenting for det, men kort tid etter ender ballen i hans bein nede ved dørlinja. Liverpools midtstopper, Dejan Lovren mistet synet av Agüero og da var det gjort. City-spissen banket ballen i nettaket fra skrå vinkel. Ekstremt viktig scoring både for hjemmelaget og for Agüeros sin del, som også kjemper om toppscorertittelen.

Kampens første omgang kan oppsummeres med et aggressivt Manchester City-lag, stolpeskudd fra Mané og en rakett fra Sergio Agüero.

- Lovren var på hælene, og Aguero var dødelig, sier Gary Neville.

- Ingen i verden bedre til å komme inn på første stolpe og avslutte enn Aguero, skriver Kasper Wikestad på Twitter.

Det var for øvrig argentinerens 250 ligamål i karrieren.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!