Høydramatisk avslutning ga poengdeling

Arsenal berget poeng på overtid.

(Dagbladet.no): Arsenal - Manchester United 2-2 (0-1).

De fleste hadde ventet et oppgjør med sjelden finfotball fra begge hold da Arsenal og Manchester United entret gresset på Emirates stadium i ettermiddag. Men i stedet for lekre finesser ble det som det pleier mellom de to gigantene, knallhard kjemping og få sjanserm men likevel med stor dramatikk.

Sene scoringer

United ledet to ganger, og tross i at det var vertene som hadde det spillemessige overtaket, var det nok det regjerende seriemesteren som gikk mest slukøret av banen - seieren glapp nemlig på overtid.

Cristiano Ronaldo gjorde en svak kamp og lyktes med lite. Men portugiseren viste sin viktighet ved å servere Rooney til 0-1 like før pause, og da han selv avsluttet et nydelig United-angrep etter 82 minutter, med det mange trodde skulle bli kampens siste scoring.

Slik skulle det ikke bli.

I fjor vant Arsenal hjemme mot nettopp United etter en sen scoring, og «The Gunners» viste seg å være kapable til å kopiere bedriften.

Etter mye klabb og babb og flere skuddforsøk fikk William Gallas en fot på ballen fra spiss vinkel. Ballen passerte såvidt streken, men mer enn nok til at det ikke var noe tvil om målet.

Høydramatisk avslutning ga poengdeling

- Vi spilte fin fotball. Det var et godt samarbeid mellom Saha og Evra, og pasninga til Ronaldo var også bra, sier United-manager Alex Ferguson til britsiske medier.

- Arsenal hadde ballen mest, men jeg synes vi hadde de største sjansene. Vi så ut til å ha kontroll, og jeg trodde vi hadde klart det, men slik er fotball.

Scoringa var uansett forløsende for et Arsenallag som tross massivt ballovertak slet med å skape sjanser mot Ferdinand, Vidic og co.

Gallas i fokus

Det tok faktisk så lang tid som 36 minutter før man kunne notere kampens første riktige farlighet.

Francesco Fabregas viste sin nøyaktige frisparkfot da han skrudde ballen inn i feltet til en møtende Gallas. Kun en meget god benparade fra Edwin van der Sar sørget for at kampen fortsatt var målløs.

United hadde til da vært farligst frampå, men forsøk fra Rooney og Giggs var aldri nok til å sette en klump i halsen for de med hjertet i Nord-London.Men Rooney skulle likevel få uttelling like før pause.

Ronaldo kom seg løs på høyre, løftet blikket og slo inn, og på første stolpe. Der kom Rooney settende til. Skuddet gikk via hånda på en uheldig Gallas og i mål.

FORMSPILLER: Wayne Rooney befestet sin gode form da han satte inn 0-1 sent i første omgang. Foto: ALASTAIR GRANT / AP / SCANPIX
FORMSPILLER: Wayne Rooney befestet sin gode form da han satte inn 0-1 sent i første omgang. Foto: ALASTAIR GRANT / AP / SCANPIX Vis mer

- Vi slapp inn. Det er mulig jeg var litt seint ute på den, men slik er fotball kommenterte Gallas selv etter kampslutt.

Snytt for straffe?

Arsenal kom tilbake etter en Fabregasscoring tidlig i andre omgang, og rødtrøyene ble i tillegg også muligens snytt for straffe tidlig i andre omgang.

Alexander Hleb, som forøvrig spilt en meget god kamp i sin frie offensive rolle, kom gjennom på venstre, og ble holdt i trøya av Nemanja Vidic. Det la derimot ikke dommer Howard Webb merke til, og dermed ingen pipeblås fra den ellers så gode kamplederen.

Andre omgang var på mange måter lik den første. Arsenal hadde ballen og spillet, United lå trygt og kompakt, og skapte kun sjanser på sporadiske kontringsforsøk.

- I første omgang prøvde vi å spille god fotball, men det var ikke enkelt. Vi spilte altfor trangt, og det var vanskelig å finne rom. Før andre omgang sa vi til oss selv at vi måtte gjøre det bedre, uttaler Gallas

-  Nå må vi klare å holde på serieledelsen, og legge press på United. Forhåpentligvis kan de gå på et feilskjær.

Begge lag hadde ålreite sjanser til å avgjøre, men alt i alt var det greit at de engelske supermaktene delte poengene.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer.