Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dommeren i fokus i det Ajaccio tok seg til playoff-finale

Høydramatisk da Ajaccio slo Le Havre i den franske playoffen

Straffekonk og fire røde kort. Det var det man fikk servert i kampen om å få spille playoff-finalen i Ligue 1.

DEN STORE HELTEN: Ghislain Gimbert, her til høyre, ble den store helten da han satte inn det avgjørende straffesparket i en svært dramatisk playoff-finale i Frankrike. Foto: NTB/Scanpix
DEN STORE HELTEN: Ghislain Gimbert, her til høyre, ble den store helten da han satte inn det avgjørende straffesparket i en svært dramatisk playoff-finale i Frankrike. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

Det utbrøt fullt kaos i oppryksplayoffen til franske Ligue 1 i møtet mellom Ajaccio og Le Havre. Ikke bare kom utligningen til 2-2 seks minutter på overtid av den andre ekstraomgangen, men det ble også delt ut hele fire røde kort av den franske dommeren.

Dramaet endte med at Ajaccio trakk det lengste strået i straffespark-konkurransen, hvor Ghislain Gimbert ble den store helten da han satte inn det avgjørende straffesparket.

Bonanza av røde kort

Kampen tok en dramatisk vending etter 110 spilte minutter. Gjestene fikk en kontroversiell straffe etter det som så ut til å være protester og forseelse av dommer inne i hjemmelagets 16 meter.

Dommer Frank Schneider valgte da å peke på straffemerket, noe som satte sinnene i kok. Mathieu Coutadeur fikk det røde kortet for hendelsen, helt uten å skjønne hvorfor det ble pekt på straffemerket i utgangspunktet.

Men da Jean Philippe Mateta satte straffesparket kontant i målet og feiret på provoserende vis, kokte det fullstendig over for samtlige spillere hos hjemmelaget.

Det endte i et gigantisk håndgemeng og dommer Frank Schneider valgte å vise ut både Denys Bain og målscorer Jean Philippe Mateta for Le Havre, samt Joris Sainati hos hjemmelaget.

Dermed måtte de resterende åtte minuttene, pluss tillegg, spilles ni mot ni(!).

Sen utligning og straffedrama

Hele seks minutter på overtid kom utligningen som sikret straffer. Mady Camara satte inn 2-2 for hjemmelaget, som kunne ta med seg momentumet inn i straffesparkkonkurransen.

Etter at Zinedine Ferhat bommet på Le havres første straffe i straffesparkkonkurransen, så hjemmelaget seg aldri tilbake og er nå klare for playoff-finale i kampen om en plass i Ligue 1.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media