Dommeren i fokus i det Ajaccio tok seg til playoff-finale

Høydramatisk da Ajaccio slo Le Havre i den franske playoffen

Straffekonk og fire røde kort. Det var det man fikk servert i kampen om å få spille playoff-finalen i Ligue 1.

DEN STORE HELTEN: Ghislain Gimbert, her til høyre, ble den store helten da han satte inn det avgjørende straffesparket i en svært dramatisk playoff-finale i Frankrike. Foto: NTB/Scanpix
DEN STORE HELTEN: Ghislain Gimbert, her til høyre, ble den store helten da han satte inn det avgjørende straffesparket i en svært dramatisk playoff-finale i Frankrike. Foto: NTB/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det utbrøt fullt kaos i oppryksplayoffen til franske Ligue 1 i møtet mellom Ajaccio og Le Havre. Ikke bare kom utligningen til 2-2 seks minutter på overtid av den andre ekstraomgangen, men det ble også delt ut hele fire røde kort av den franske dommeren.

Dramaet endte med at Ajaccio trakk det lengste strået i straffespark-konkurransen, hvor Ghislain Gimbert ble den store helten da han satte inn det avgjørende straffesparket.

Bonanza av røde kort

Kampen tok en dramatisk vending etter 110 spilte minutter. Gjestene fikk en kontroversiell straffe etter det som så ut til å være protester og forseelse av dommer inne i hjemmelagets 16 meter.

Dommer Frank Schneider valgte da å peke på straffemerket, noe som satte sinnene i kok. Mathieu Coutadeur fikk det røde kortet for hendelsen, helt uten å skjønne hvorfor det ble pekt på straffemerket i utgangspunktet.

Men da Jean Philippe Mateta satte straffesparket kontant i målet og feiret på provoserende vis, kokte det fullstendig over for samtlige spillere hos hjemmelaget.

Det endte i et gigantisk håndgemeng og dommer Frank Schneider valgte å vise ut både Denys Bain og målscorer Jean Philippe Mateta for Le Havre, samt Joris Sainati hos hjemmelaget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer