UTE: Ronny Deilas Celtic røk ut i semifinalen i den skotske cupen etter en høydramatisk kamp mot Iverness.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
UTE: Ronny Deilas Celtic røk ut i semifinalen i den skotske cupen etter en høydramatisk kamp mot Iverness. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Høydramatisk da trippel-drømmen brast for Celtic

Tapte 3-2.

• Inverness CT - Celtic 3-2

(Dagbladet): Ronny Deila og Celtic røk i dag ut av den skotske FA-cupen etter å ha røket på en smell mot Iverness. Dermed er drømmen om å vinne «The Treble» knust.

- Vi er veldig triste og skuffet i dag, men vi skal løfte oss opp og være klar til ny kamp (borte mot Dundee) onsdag, sier Ronny Deila til Celtics hjemmeside.

Deilas menn tok en tidlig ledelse, og så ut til å kontrollere. Helt til keeper Craig Gordon felte en Iverness-spiller i feltet, og pådro seg et rødt kort. I tillegg fikk hjemmelaget straffe. Dermed ble det fart i kampen.

Greg Tansey gjorde alt rett fra 11-metersmerket, og stillingen var 1-1. Det var også stillingen etter 90 spilte minutter, og dermed dro det seg mot ekstraomganger.

Der gikk det ikke mange minuttene før Iverness på ny kunne ta ledelsen. Ronny Deila svarte med å sette på den svenske superspissen John Guidetti - og virkningen var umiddelbar. Svensken scoret på frispark, og sørget for at lagene igjen sto likt.

Med 10 mann maktet ikke Deilas menn å stå imot. Tre minutter før slutt scoret David Raven det avgjørende målet som sender Iverness videre til finalen i den skotske cupen, mens Celtic røk ut.