Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Manchester City - Liverpool

Høydramatisk i Manchester da Liverpool tok seg videre

Feilaktig annullert mål, stolpeskudd, scoringer og Pep Guardiola på tribunen var noen av ingrediensene.

ALLE SCORINGENE: Se Liverpools snuoperasjon. Video: Viasat

Manchester City - Liverpool 1-2 (1-0) 1-5 sammenlagt.

(FourFourTwo): Utgangspunktet for Manchester City var enkelt: Score minst tre mål eller ryke ut av Champions League. City-manager Pep Guardiola kastet derfor innpå det meste han hadde av offensiv kraft, vel vitende om at han måtte ha minst tre mål i kveld.

Samtidig fikk Liverpool den beskjeden de håpte på før kamp: at Mohamed Salah rakk kampen etter skaden han pådro seg i det omvendte oppgjøret.

Derfor måtte City sjonglere mellom å sende fram sine offensive spillere og samtidig forsvare seg mot mulige Liverpool-kontringer. Samtidig ble ikke Sergio Agüero erklært frisk nok til å spille 90 minutter for City.

City fikk en pangstart med 1-0 etter bare to minutter, men så begynte nedturene på løpende bånd. Først et skudd på innsida av stolpen, deretter et mål feilaktig annullert for offside (som Pep Guardiola havnet på tribunen for etter kjefting på dommeren) og utlikning av Mohamed Salah.

City klarte aldri å reise seg etter kalddusjen. Snaut 12 minutter før slutt var snuoperasjonen et faktum da Nicolás Otamendi mistet ballen til Roberto Firmino, som sendte ballen via stolpen og i mål bak Ederson.

- Fortjent

Dermed spiller Liverpool i sin første semifinale siden 2007/08-sesongen.

- Vi kan gjøre det bedre og vi må gjøre det bedre. Vi må være mer kompakte. Det største problemet var vi tvang dem til å slå lange baller i den første omgangen, men City vant alltid andreballene. Det straffet seg. Vi måtte kjempe hardt i kveld, men jeg har ikke noe problem med det. Over to kamper var vi det beste laget. Det var fortjent at vi gikk videre, sier Jürgen Klopp til Viasat.

- Først vil jeg gi et stort grattis til Liverpool, forhåpentligvis kan de representere England bra i semifinalen. De har en topp manager og de fortjener å spille i semifinalen, sier Pep Guardiola via Viasat.

Liverpool-kaptein James Milner løp mest av samtlige spillere og syntes det var en hard kamp.

- Det var tøft, vi vet vi møter et veldig godt lag, men det å komme ut på topp viser hvor vi er. Det bra er at vi kan forbedre oss. Det var en fantastisk forestilling, sier James Milner til Viasat.

- Det var den verste mulige starten. Vi fikk publikum gående, og fikk tilbake troen. Vi visste hvor vanskelig det skulle bli, hvor gode de er hjemme. Det sier mye om karakteren vår etter å ha sluppet inn mål så tidlig, sier kapteinen om snuoperasjonen etter den tunge starten.

Her kan du lese liveoppdateringen fra kampen.

Drømmeåpning for City

- I dette rommet tror jeg ikke det er noen, bortsett fra fyren som snakker til dere, som tror vi kan gå videre.

Manchester City-manager Pep Guardiola mistet ikke troen på at mannskapet hans kunne ta seg videre til semifinalen i Champions League på bekostning av Liverpool - til tross for 0-3 i sekken på Anfield.

Den troen ble nok styrket etter to minutter da Gabriel Jesus ga hjemmelaget ledelsen. Virgil van Dijk så ut til å ha kontrollen med ballen i beina på sidelinja, og ville ha frispark da Raheem Sterling taklet ham, men dommeren vinket spillet videre.

Dermed kontret de lyseblå og Sterling spilte gjennom Gabriel Jesus, som ikke gjorde noen feil alene med Loris Karius.

Drømmestart for City - starten på en neglebitende kamp for Liverpool.

Jürgen Klopps mannskap ble presset veldig langt tilbake gjennom hele omgangen og det ble en forsvarskamp for de røde. Hjemmelaget hadde blant annet en scoring annullert for offside signert Leroy Sané, selv om ballen kom fra motspiller James Milner - i tillegg til at Bernardo Silva hamret ballen i stolpen fra langt hold.

Pep Guardiola skjelte ut kampdommer Antonio Mateu Lahoz etter noter like etter at fløytesignalet fikk, tilsynelatende misfornøyd med den annullerte scoringen. Det endte med at spanjolen ble sendt på tribunen i den andre omgangen.

- Jeg sa at det var mål da ballen kom til Leroy Sané. Det var derfor han viste meg ut. Det ville vært annerledes å gå opp til 2-0. Det er annerledes når Salahs mål på Anfield er offside. Det er annerledes når Gabriel Jesus mål på Anfield er offside, sier Pep Guardiola på en pressekonferanse etter kampen.

SENDT PÅ TRIBUNEN: Pep Guardiola raste mot dommeren. Video: Viasat

Se den annullerte scoringen her:

ANNULLERT MÅL: Manchester City ble snytt for scoring. Video: Viasat

Det virket farlig hver eneste gang de lyseblå angrep, og Liverpool skapte ikke noe som liknet en sjanse. Først like før hvilen kom Alex Oxlade-Chamberlain til de rødes beste mulighet, da han rundet Ederson og skjøt over fra skrått hold etter gode kombinasjoner med Mohamed Salah.

Salah-utlikning

I den andre omgangen sleit City med å skape noe særlig før Liverpool plutselig utliknet.

Det starter med noen gode involveringer av Georginio Wijnaldum bak i banen. Han sendte ballen videre til Salah, som spilte den videre til Mané på høyre. Sistnevnte dro seg innover i 16-meteren og kom alene med Ederson og bommet, før Salah fintet ut keeper og lobbet ballen i nettet på returen.

Hans 39. scoring for sesongen og City måtte plutselig ha fem mål på en snau halvtime.

I stedet ble snuoperasjonen et faktum da Roberto Firmino snappet ballen fra Nicolás Otamendi og plasserte ballen via stolpen og i mål. Hans åttende scoring i Champions League denne sesongen.

Et godt tegn på hvordan kvelden hadde vært for de to lagene. Stang inn for Liverpool og stang ut for City.

Semifinalene i Champions League trekkes førstkommende fredag. Roma slo ut Barcelona på bortemålsregelen etter 4-4 sammenlagt. Det kan du lese mer om her. De øvrige kampene spilles onsdag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling