Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Høydramatisk i nabooppgjøret som hadde «alt»

Straffe, rødt kort og publikummer som ødela i derbyet.

VIDERE TIL FJERDE RUNDE: Sarpsborg 08 tok seg videre til cupens fjerde runde, selv etter å ha spilt med en mann mindre i 35 minutter. Her fra en kamp tidligere i år mot Bodø/Glimt. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
VIDERE TIL FJERDE RUNDE: Sarpsborg 08 tok seg videre til cupens fjerde runde, selv etter å ha spilt med en mann mindre i 35 minutter. Her fra en kamp tidligere i år mot Bodø/Glimt. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var mye dramatikk da Fredrikstad og Sarpsborg 08 møttes til nabooppgjør i cupens tredje runde.

Fredrikstad tok kampens første stikk da Erik Tønne satte 1-0 etter 30 minutter, men så var bortelaget ustoppelige, tross at hjemmelaget tidvis var bedre enn det blåkledde bortelaget, som scora to mål etter tabber av FFK.

Først da en på tribunen blåste i en fløyte, og hele FFK-forsvaret stoppet opp. Patrick Mortensen utnyttet muligheten, og utliknet like før pause.

- Det er en Fredrikstad-supporter som prøver å være morsom og vil skremme oss da vi slo corneren. Det ble fordel oss, sa Sarpsborg-spilleren Ole Heieren Hansen til TV 2 i pausen.

- Det er helt idioti, sa FFK-trener Jan Halvor Halvorsen til TV 2 etter kampen.

Også FFK-spiller Martin Trømt Jensen fikk forklare det snodige målet.

- De får ta en corner, og i det de tar tilløpet er det en som blåser, Du så jo Sarpsborgs spillere også, de stoppet også. Jeg synes dommeren burde la dem ta corneren på nytt. Det er ikke fair. Noen sier det var en Fredrikstad-spiller som gjorde det, jeg kan ikke se for meg at det var en av våre som gjorde det, sa FFK-spiller Martin Thømt Jensen.

Keepertabbe av Kristiansen De fleste hadde nok trodd at det var hjemmelaget som skulle gå opp i ledelsen på nytt, mye fordi de var en mann mer fra det var spilt ti minutter av andre omgang.

Anders Trondsen var på etterskudd da han taklet Fredrikstad-spilleren Håvard Åsheim, før han holdt ham igjen. Det endte med en tidlig dusj, men det hadde ingenting å si for ustoppelige Sarpsborg 08.

Seks minutter senere var det nemlig en ny tabbe av vertene. Denne gangen var det FFK-keeperen, Per Morten Kristiansen som ble syndebukken.

Han gikk ut for å klarere, men bokset ballen rett i en Sarpsborg-spiller. Ballen ble så sendt videre til Ole Heieren Hansen, som enkelt satte ballen i åpent mål.

Punkterte kampen Bortelaget fikk også straffe etter 73 minutter, den satte Steffen Ernemann, og Sarpsborg hadde snudd kampen til 3-1.

Fredrikstad kjempet seg opp på Sarpsborg 08s banehalvdel, og jaktet en scoring som kunne holde et liv i kampen. Dessverre klarte OBOS-laget aldri å hente opp naboens ledelse.

Bortelaget fikk muligheten til å punktere kampen for alvor på overtid, men Jon-Helge Tveita klarte ikke å styre ballen inn i mål med en FFK-spiller i ryggen.

Dermed tok de blåkledde seg videre til fjerde runde, og er ett av de ni Tippeliga-lagene som fortsatt er med i kampen om det gjeve NM-gullet.

-I dag er jeg stolt av spillerne. De gjør en strålende kamp, sa FFK-trener Halvorsen etter kampen.

Hele Norges coronakart