Høydramatisk omspill da Tiger vant US Open

Rystet av Rocco Mediate.

Tiger Woods vant Major-turneringen US Open i golf etter en dramatisk omspillsrunde mot Rocco Mediate mandag.

Turneringen ble avgjort på en høydramatisk måte. Duoen måtte kjempe en ekstra 18-hulls runde for å avgjøre kampen om US Open-tittelen etter at det sto likt etter fire dagers spill søndag. Selv ikke etter omspillsrunden var noen vinner klar, og det ble «sudden death».

Der var Woods iskald. Han avgjorde det hele med par.

Woods ledet med tre slag etter ti hull på mandagens ekstrarunde og så ut til å stikke av med seieren. Men verdenseneren lot Rocco Mediate komme tilbake i kampen, og før 18. hull lå superstjernen ett slag bak Mediate. Men Woods gjorde birdie og sikret dermed et nytt omspillshull.

Golfikonet har aldri tapt en Major-turnering så lenge han har ledet etter tredje runde. Dette var hans tredje Open-triumf, men han har aldri måtte kjempe mer for seieren.

Woods slet med smerter i sitt nyopererte kne gjennom hele turneringen. Likevel klarte Woods å sikre seg sin 14. Major-seier. Nå er 32-åringen bare fire seirer bak den legendariske rekorden til Jack Nicklaus.

Mediate (45 år og seks måneder) ville blitt den eldste US Open-mester hvis han hadde vunnet omspillet mot Woods.

(NTB)

VANT TIL SLUTT: Tiger Woods måtte innom bunker og litt av hvert, men etter dramatisk omspill sikret han US Open-seieren. Foto: EPA/SCANPIX
VANT TIL SLUTT: Tiger Woods måtte innom bunker og litt av hvert, men etter dramatisk omspill sikret han US Open-seieren. Foto: EPA/SCANPIX Vis mer
Høydramatisk omspill da Tiger vant US Open