Høyere krav til Tommy

ULLEVAAL/DYNA FYR (Dagbladet.no): Tommy Svindal Larsen (29) føler han har vokst som fotballspiller i Nürnberg. - Det stilles helt andre krav til meg enn i Stabæk, sier han.

Han føler overgangen til tyske Nürnberg har gjort ham til en bedre fotballspiller, og han har to hovedgrunner for det:

- Det er høyere kvalitet på tysk fotball enn norsk. Jeg synes faktisk nivået i Bundesliga er enda høyrere i år enn i fjor. Du møter 2-3 veldig gode lag, og 5-6 lag til som er nesten like gode, sier Tommy til Dagbladet.no.

- Dessuten stilles det helt andre krav til meg som fotballspiller. I Stabæk kunne jeg spille flere svake kamper etterhverandre og fortsatt være på laget. Jeg fikk spille fordi jeg var den jeg var.

Dermed må Svindal Larsen være skjerpet hele tida for å være på laget.

- Jeg føler at jeg er i veldig fin form, og har vært det over lang tid.

Håper å spille

Ut fra gårsdagens spilløkt på landslaget, er det ikke utenkelig at Tommy Svindal Larsen kan spille ved siden av Trond Andersen på Norges sentrale midtbane mot Romania lørdag. Slik kunne det forøvrig se ut før kampen mot Danmark også. Da kom Tommy inn etter 88 minutter i sin 12. landskamp.

- Laget spilte bra sist, så jeg tror ikke det blir så store endringer. Jeg håper å få noen minutter, men selvsagt vil jeg spille fra start. Det er jo derfor jeg er her, sier han.

Imponert over Romania

Svindal Larsen har først og fremst kjennskap til rumensk fotball fra TV-skjermen.

- Romania er et lag jeg alltid har vært imponert over, særlig det de har fått til i mesterskap.

Men en av lørdagens motstandere er også en spiller han kjenner fra Bundesliga.

- Dorinel Munteanu i Wolfsburg. Han er en veldig teknisk spiller. Liten og kjapp, og utfordrer mye mann mot mann.

34 år gamle Monteanu rager kun 170 centimeter over bakken - to mindre enn Tommy. Lørdag kan de to kortvokste storspillerne møtes ansikt til ansikt i Bucuresti.

(Dagbladet.no)

I FORM: Tommy Svindal Larsen under gårsdagens landslagstrening.