MISTANKE: Follo ledet 3-0, men ender med å tape 4-3 i løpet av 20 minutter. I etterkant av kampen fikk Follo tips om at noen av deres egne spillere kunne være involvert i kampfiksing og de slo alarm til NFF. Video: Morten Hauge Vis mer Vis mer

Kampfiksingssaken:

Høyesterett reduserte straffene i kampfiksingssaken

Tre dømt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Høyesterett har besluttet å redusere straffene for de tre dømte i kampfiksingssaken i norsk fotball.

Det er klart etter at saken nå har fått sin endelige dom, melder VG.

Fotballspillerne Alban Shipshani og Drin Shala ble i lagmannsretten dømt til 14 måneders fengsel for grov korrupsjon og grovt bedrageri. Høyesterett besluttet å redusere straffen til ti måneder for begge.

Den svenske bakmannen Luptjo Korunovski ble på sin side dømt til to år og seks måneder i fengsel da saken var oppe i Borgarting lagmannsrett. Høyesterett har kommet fram til at to års fengsel er rett straffenivå.

Høyesterett har kun tatt stilling til selve straffeutmålingen i saken.

– Min klient har for alle instanser forklart at han ikke har gjort det han er dømt for, men nå tok Høyesterett bare stilling til selve straffeutmålingen, sier Drin Shalas advokat Marius Dietrichson til VG.

Han opplyser samtidig at Shala er glad for at saken nå er avsluttet.

– Det er fem år siden handlingen fant sted, og dette er unge gutter som har blitt rammet hardt. De har måttet tåle omtale i avisen med både navn og bilde og også å bli suspendert fra fotballen, som den gang var både hobby, jobb og livet deres, sier Dietrichson til avisen.

I sin begrunnelse for å redusere straffene fra lagmannsrettsbehandlingen peker blant annet Høyesterett på at «hensynene er noe andre i saker som gjelder manipulasjon av resultater i idrettskonkurranser som er gjenstand for pengespill, enn for mer tradisjonelle korrupsjonstilfeller».

De domfelte fikk i lagmannsretten også inndratt pengesummer som følge av kampfiksingen de er dømt for å ha vært involvert i.

Da saken var oppe i tingretten ble enda en fotballspiller kjent skyldig. Han fikk seks måneders fengsel, men ble frifunnet av lagmannsretten.

Stridens kjerne i saken har vært kampene Østsiden – Follo og Frigg – Asker, som begge ble spilt 24. juni 2012. Påtalemyndigheten mente kampene ble fikset, og saken var oppe i tingretten for første gang i 2015.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer