FORTVILET SITUASJON: Portsmouth-manager Avram Grant kjemper en tøff kamp for å holde Portsmouth flytende sportslig, enda tøffere er kampen for å redde klubbens tilværelse i styrerommet. Foto: SCANPIX/REUTERS/ Eddie Keogh
FORTVILET SITUASJON: Portsmouth-manager Avram Grant kjemper en tøff kamp for å holde Portsmouth flytende sportslig, enda tøffere er kampen for å redde klubbens tilværelse i styrerommet. Foto: SCANPIX/REUTERS/ Eddie KeoghVis mer

Høyesterett utsetter behandlingen av Pompey-konkurs

Vil se mer dokumentasjon.

|||Engelsk høyesterett har gitt Portsmouth to uker til å dokumentere utbetalinger gjort av deres siste eier.

Den engelske eliteserieklubben ble satt under administrasjon forrige fredag og blir sannsynligvis fratatt ni ligapoeng.

Tirsdag ba imidlertid det engelske finansdepartementet om at man utsetter denne avgjørelsen i to uker. Bakgrunnen skal være at finansdepartementet ønsker mer informasjon rundt klubbens økonomi og hvorvidt ansettelsen av deres siste eier, Balram Chainrai, var lovlig.

- Spørsmålet vi stiller oss er hvordan det er mulig at denne tidligere storklubben har gått konkurs med en gjeld på over 65 millioner pund (580 millioner kroner), sa Gregory Mitchell, som representerer finansdepartementet, under rettsforhandlingene tirsdag.

Mitchell understreket at regjeringen støtter at Portsmouth blir satt under administrasjon, men sa at han ønsker å vite hvordan en rekke eiere av klubben har tillatt en slik enorm gjeld å akkumulere.

- Dette må under en full etterforskning. Det er flere uoppklarte spørsmål rundt Chainrais posisjon og transaksjonene mellom han og klubben, sa Mitchell.

Finansdepartementet stiller også spørsmål ved hvor pengene til å dekke den store gjelden skal komme fra.

- Det ligger en skygge over den eksisterende oppnevningen av administratorer i klubben. Denne skyggen må fjernes så raskt og billig som mulig, sa høyesterettsdommer Justice Norris da han bestemte å utsette de videre rettsforhandlingene til 14. mars.

(NTB)