Høygravid kone endrer Sundbys reiseplaner

- Vi får gamble på at det blir bra.

VANT: Martin Johnsrud Sundby var best i på dagens tremil i Lahti. Foto: Scanpix
VANT: Martin Johnsrud Sundby var best i på dagens tremil i Lahti. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Martin Johnsrud Sundby vant dagens tremil i finske Lahti på råsterkt vis. Etterpå røpet den suverene verdenscuplederen at han velger en annen plan enn lagkameratene inn mot Tour of Canada.

Mens de øvrige landslagsgutta reiser fra Norge på onsdag, venter Sundby til søndag. Da er det bare to dager igjen til første etappe.

- Jeg reiser nok over en del seinere enn de andre, enkelt og greit fordi kona er såpass høygravid at jeg skal begrense dagene i Canada mest mulig. Jeg reiser over søndag og blir nok døgnvill og jævlig den første distansen. Vi får gamble på at det blir bra, sier Sundby til NTB.

- Snur døgnet hjemme Løsningen blir å justere døgnrytmen før han reiser ned. Sundby vil derfor holde seg lenger oppe om nettene den kommende uka.

- Jeg får begynne å snu døgnet hjemme i Norge og se TV-serier til langt på natt, og så får vi håpe at det går bra, sier han til NTB.

Sammen med kona Marieke venter han sitt andre barn i april. Før den tid vil Sundby fra før av ha sikret seg sammenlagtseieren i verdenscupen og Tour de Ski. Tour of Canada-tittelen er det neste målet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.