Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Høygravid kone endrer Sundbys reiseplaner

- Vi får gamble på at det blir bra.

VANT: Martin Johnsrud Sundby var best i på dagens tremil i Lahti. Foto: Scanpix
VANT: Martin Johnsrud Sundby var best i på dagens tremil i Lahti. Foto: Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Martin Johnsrud Sundby vant dagens tremil i finske Lahti på råsterkt vis. Etterpå røpet den suverene verdenscuplederen at han velger en annen plan enn lagkameratene inn mot Tour of Canada.

Mens de øvrige landslagsgutta reiser fra Norge på onsdag, venter Sundby til søndag. Da er det bare to dager igjen til første etappe.

- Jeg reiser nok over en del seinere enn de andre, enkelt og greit fordi kona er såpass høygravid at jeg skal begrense dagene i Canada mest mulig. Jeg reiser over søndag og blir nok døgnvill og jævlig den første distansen. Vi får gamble på at det blir bra, sier Sundby til NTB.

- Snur døgnet hjemme Løsningen blir å justere døgnrytmen før han reiser ned. Sundby vil derfor holde seg lenger oppe om nettene den kommende uka.

- Jeg får begynne å snu døgnet hjemme i Norge og se TV-serier til langt på natt, og så får vi håpe at det går bra, sier han til NTB.

Sammen med kona Marieke venter han sitt andre barn i april. Før den tid vil Sundby fra før av ha sikret seg sammenlagtseieren i verdenscupen og Tour de Ski. Tour of Canada-tittelen er det neste målet.

Enorm i Finland Etter at Maurice Manificat hadde holdt følge i over to mil på dagens 30 kilometer fellesstart med skibytte, ristet de norske gutta av seg franskmannen. Anført av Sundby skøytet en fem mann lang rekke bestående av han selv, Finn Hågen Krogh, Hans Christer Holund, Didrik Tønseth og Niklas Dyrhaug inn mot mål.

Sterkest av dem alle var Sundby, mens de øvrige nordmennene sikret femdobbelt norsk i neste års VM-løyper.

- Det var på alle måter en fin gjennomkjøring og et bra prøve-VM som ga meg fine tilbakemeldinger. Det har vært spennende å se på løypene. Vi har fått profilene på mail, så vi visste hva vi gikk til. Gjennomkjøringen viste at det gikk fort. Vi ble fort en mindre gruppe selv om det var snøvær, og det viser at løypene skiller. Det kommer ikke til å bli samlet felt verken på tre- eller femmila neste år, så det må man trene på. Enkelt og greit, forteller Sundby til NTB.

- Gir Sundby en ekstra dimensjon Dagbladets langrennskommentator, Esten O. Sæther, lot seg imponere av Sundy. Spesielt bet han seg merke i 31-åringens avslutning.

- Han viser at han også er i stand til å vinne en tilnærmet langspurt. Det er det han har jobbet med de siste årene. Å klare å avgjøre en ledergruppe når det er igjen halvannen kilometer, det var det som skulle skje under Falun-VM i fjor, men da ble han syk. Så det er veldig godt for han å se at han tar sprinteren Krogh på akkurat det. Det gir ham jo en ekstra dimensjon, skryter Sæther.

- Hva synes du om den kollektive norske innsatsen?

- Den er så sterk. Det viser den bredden Norge har. Martin Løwstrøm Nyenget er rekruttløper, men blir nummer åtte. Holund har ikke hatt noen fantastisk sesong, men klarer å vise at han stabiliserer seg på et høyt nivå. Herrelandslaget må være ekstremt fornøyde med sånn som dette har utviklet seg. Det er helt tydelig at det treningsfellesskapet de har hatt har gjort veldig godt.