Høyre: - Søk dispensasjon allerede nå, Cecilia!

Intensjonen bak forslaget er å tillate all proffboksing i Norge.

-VELKOMMEN HJEM: Nå ska lCecilia Brækhus få forsvare titlene sine i Norge, slår Høyres idrettspolitiske kvinne, Linda Helleland dfast.Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
-VELKOMMEN HJEM: Nå ska lCecilia Brækhus få forsvare titlene sine i Norge, slår Høyres idrettspolitiske kvinne, Linda Helleland dfast.Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Det vakte stor begeistring blant boksetilhengerne da Høyre og Fremskrittspartiet fastslo at de vil oppheve forbudet mot proffboksing i Norge.

Så ble jubelen til forvirring da flere påpekte at det er knock-out-loven som i så fall stopper Cecilia Brækhus fra å bokse foran eget publikum her hjemme.

Ifølge knock-out-loven er det påbudt i idretter som tillater knock-out, som boksing, å bruke hjelm. Loven regulerer også tiden man kan bokse, og har en maksimumsalder for utøvere på 35 år. (Loven finner du her på Idrettsforbundets nettsider)

Det er i det hele tatt veldig mye i loven som begrenser proffboksing i Norge, selv om man kan søke dispensasjon fra den loven dersom bare proffbokseforbudet blir opphevet.

Skal få lov
Men nå beroliger Høyres idrettspolitiske talskvinne, Linda Cathrine Helleland, alle som tror at knock-out-loven fortsatt skal bestå.

- Intensjonen er å tillate proffboksing på norsk jord, slår Helleland fast overfor Dagbladet.

- Men alle skjønner jo at Erna og Siv ikke lager proposisjoner og lover der de sitter i forhandlingene. Nå må vi selvfølgelig se på de detaljene her som vi må ta hensyn til, og er det sånn at vi må endre knock-out-loven, så må vi gjøre det. Målet er uansett at Cecilia Brækhus og alle andre proffboksere skal få bokse i Norge.

Avventende
Brækhus er for tida i Uganda på oppdrag for den veldedige organisasjonen «Bring Children from Streets», og har ikke rukket å sette seg inn i alle detaljene ennå. Og nettopp forvirringen rundt knock-out-loven gjorde den norske bokseproffen ekstra varsom med uttalelsene og jubelropet.

- Å få utøve idretten sin på hjemmebane er noe enhver utøver setter høyt, og for meg ville det å forsvare titlene mine på norsk jord foran et norsk publikum være et av de desiderte høydepunktene i min karriere, samtidig som det også ville vært en fantastisk anledning til å gi noe tilbake til alle de tusener av nordmenn som har støttet meg de siste årene, skrev Brækhus fra Uganda.

- Søk nå!
Og nettopp dette er poenget for både Høyre og Fremskrittspartiets forbudsopphevelse i dag. Viktigheten av å kunne tillate en av Norges største idrettstjerner på hjemmebane.

- Vi vet hvor viktig det har vært for Cecilia å få lov til å bokse her hjemme, og jeg hadde håpet at Cecilia Brækhus kunne søkt om dispensasjon for å få bokse her allerede nå, sier Helleland til Dagbladet.

Dagbladet har ikke vært i kontakt med Brækhus etter at Høyre avklarte spørsmålet nå i kveld, men eks-bokser og Viasat-ekspert Thomas Hansvoll er over seg av begeistring på vegne av boksesporten.

- Dette er herlige nyheter, og en stor dag for norsk boksing. Det komemr til å bli enormt stort for norske proffboksere å få bokse på hjemmebane, sier Hansvoll til Dagbladet.

Cecilia Brækhus promotor, Team Sauerland, har ikke svart på Dagbladets henvendelser så langt i kveld.