- Høyre-radikale uttalelser fra Lasse

Både skipresident Jan Jensen og Dagbladets sportsredaktør Tormod Haugstad betegner Lasse Kjus' uttalser som høyre-radikale.

Les hele intervjuet med Lasse Kjus

Delta i debatten i Dagbladet :på nettet

- Det er flott at idrettsutøvere står fram med politiske synspunkter. Lasse Kjus er den første som står fram med høyre-radikale synspunkter, sa Haugstad i NRKs «Redaksjon21» i kveld.

Dagbladets sportsredaktør fastholdt at avisen ikke har gjort annet enn å bringe videre uttalelser som Lasse Kjus ga til og godkjente overfor SAS-magasinet Scanorama.

Skipresident Jan Jensen har ingen problemer med å være enig i uttalelsen om «høyre-radikale synspunkter», og sier dette om uttalelsene fra Lasse Kjus:

- Jeg har alltid sett på Lasse som et godt forbilde, men jeg skjønner ikke det han gjør nå. Jeg er helt sikker på at alle taper på det Lasse gjør.

Det Haugstad og Jensen først og fremst sikter til, er Kjus' uttalelser om at han ikke er noen glad skattebetaler og at tjenestene vi betaler skatt for, er temmelig elendige

Det har ikke lykkes Dagbladet å komme i kontakt med Lasse Kjus i dag. Til «Redaksjon21» gjentar han at han mener det finnes parasitter i skiforbundet. Han sier også at han kunne tenke seg til å kjøre for et lag som er mer profesjonelt orientert enn det norske landslaget.

På spørsmål om han har uttalt at han hater Norge, svarer Kjus følgende:

- Jeg har aldri uttalt noe i den retning.

I Scanorama er han sitert på følgende i forbindelse med synspunkter på skattebetaling:

«But I guess it's possible to love your country, even though you hate it. One thing that makes me hate Norway is the way we're supposed to think the country's so rich. I don't see that.»

Denne uttalelsen har Kjus godkjent overfor artikkel-forfatter Torgrim Eggen. Den profesjonelle filmtekst-oversetteren Morten Røstad oversetter uttalelsen slik:

«Det er vel mulig å elske landet ditt, selv om du hater det. En ting som gjør at jeg hater Norge, er troen på at vi er så rike. Jeg er ikke enig i det.»

Les hele intervjuet med Lasse Kjus

Delta i debatten i Dagbladet :på nettet