Høyre vil frata VIF stadion etter «foruroligende opplysninger»

Møter denne uka.

PÅ SKISSESTADIET: Dette er Vålerengas ønskedrøm: En fotballarena på Valle, med videregående skole på den ene langsida. Et nytt forslag fra Høyres leder av finanskomiteen i Oslos bystyre, betyr et overraskende hinder. Illustrasjon: Pål T. Rørby / Hent entreprenør
PÅ SKISSESTADIET: Dette er Vålerengas ønskedrøm: En fotballarena på Valle, med videregående skole på den ene langsida. Et nytt forslag fra Høyres leder av finanskomiteen i Oslos bystyre, betyr et overraskende hinder. Illustrasjon: Pål T. Rørby / Hent entreprenør Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er over seks år siden Oslo kommune vedtok å overføre tomteareal til Vålerenga for én krone, slik at østkantlaget kan få bygge en egen stadion på Valle. Både ledere, trenere, spillere og supportere jublet: Flere har framholdt at et selveid hjemmeanlegg er en forutsetning for at klubben skal kunne stabilisere seg i det definitive toppsjiktet av Tippeligaen.

Men selv om kommunen for lengst har sagt seg villig til å donere tomta for en symbolsk mynt, mangler det fortsatt noen vanskelige pasningstrekk før denne saken når nettmaskene.

De siste dagene har duellspillet intensivert seg kraftig.

Høyre var motstander Fortsatt har ikke Oslos byutviklingskomité godkjent reguleringsplanen for Valle-området. Den saken kommer opp i et møte nå på onsdag.

Men i tolvte time har representanter fra Høyre - partiet som har både ordfører (Fabian Stang) og byrådsleder (Stian Berger Røsland) - kommet med innspill som kan snu opp ned på hele Vålerengas fotballdrøm.

Det er ingen nyhet at Høyre var motstander av å tildele VIF en svær tomt til 1 krone. I 2008 var det et flertall bestående av Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet og Sosialistisk Venstreparti som fikk dette vedtaket igjennom.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer