Høyresidas skrekk

Tippeligaens høyrebacker forteller hvordan de skal stoppe Branns nøkkelspiller.

Kristoffer Paulsen Bodø/Glimt:

-  Når Brann er bra, er han bra. Og motsatt. Det som er ekkelt er at han kan være helt usynlig, og så får han til det ene perfekte innlegget som avgjør kampen.

-  Sammenliknet med for eksempel Brattbakk, som ofte går inn sjøl og avslutter, så er Kvisvik fornøyd med to målgivende pasninger - og det skjønner jeg jo godt, sier Glimts høyreback.

-  Det som er artig er hvis Brann ikke er «på». Da kan vi som backer gå fram. Og Kvisvik er ikke den som er mest oppofrende defensivt. Det er en psykologisk kamp. Får du ikke ballen da, så står plutselig en smilende Kvisvik med ballen - og 50 meter autostrada foran seg.

Pål A. Czwartek - Fredrikstad:

-  Jeg har spilt sammen med Raymond i både Sarpsborg og Moss, så jeg kjenner de fleste fintene hans. Den mest typiske er «tittefinten». Han ser en vei og gjør noe annet. Da gjelder det å holde beina samla. Han prøver seg på tunneler, men han har aldri tatt en på meg, flirer FFKs høyreback. Czwartek mener myten om «treige Raymond» er noe unyansert.

-  Han er faktisk kjapp på de første meterne, mener han.

Axel Smeets Ham-Kam:

-  Samspillet med den høyre midtbanespilleren er sentralt. Hvis vi greier å stenge rom, så går det bra. Men du vet at han en gang i løpet av en kamp, vil prøve seg - og lykkes. Han er bra, mener Hamkams høyreback. Smeets mener venstrevingene i Tippeligaen holder høyt nivå.

-  De er ofte sitt lags beste. Brattbakk, Kopteff, Pål Strand. Det er 5- 6 stykker som holder høy kvalitet, mener Smeets.

Christoffer Andersson - LSK:

-  Vi vant 5- 1 i Bergen i fjor. Jeg kan ikke si han fikk til for mye, ler LSK-backen.

-  Jeg foretrekker faktisk å møte en spiller som Kvisvik. Det er klart du ikke må gi ham for mye rom. Men jeg liker å møte spillere som vil ha ballen i beina. De verste vingene er de som rykker imot, og så stikker ifra. Når man møter Kvisvik, så vet man hva man får, mener svensken.

Lars Kr. Eriksen - Lyn:

-  Det er «bare» å stå opp mot ham, og ikke la ham få vende. Eller «bare og bare». Han er vanskelig å frata ballen. Ganske tung, og ikke lett å dytte bort, sier Lyn-backen.

-  I Norge er vingene raske. Det er ikke Kvisvik. Jeg foretrekker de raske. Jeg synes Kvisvik er den vanskeligste å spille mot i Tippeligaen, sier Eriksen.

Trond Strande - Molde:

-  Jeg vil ikke legge spesielt vekt på Raymond Kvisvik eller noen av de andre sentrale spillerne i Brann. Men jeg kjenner ham godt, sier Molde-veteranen som møter Kvisvik i første serierunde neste mandag i Bergen.

Torjus Hansén - Odd:

-  Et godt venstrebein og et godt blikk. Men jeg har ikke viet ham en tanke i oppkjøringen, sier Odd-backen.

Christer Basma - Rosenborg:

-  Ta ham ut av kampen, og ikke la ham få ballen. Det er melodien som gjelder. Han er en god spiller når han har go\'dagen, mener RBK-backen.

-  De må tas tidlig. Akkurat som i utlandet der det ofte er de beste spillerne som spiller på flankene. Som back er en ofte mer alene enn midtbanespillere eller stoppere som har sikring. Så det kan ofte se dumt ut når en blir rundlurt, sier landslagsbacken.

Steinar Pedersen - Start:

-  Jeg tror ikke jeg har spilt mot ham før. En god dribler som jeg skal forberede meg på seinere, sier den tidligere Tysklands-proffen som ikke utelukker en tidlig tøff takling.

-  Det er et virkemiddel en kan bruke. Kantspillere reagerer ulikt. Noen ramler helt ut av kampen, andre blir mer tent.

Thomas Hafstad - Tromsø:

-  Han har jeg ikke vært i nærheten av å tenke på. Men det er noe jeg skal. Jeg har kjemperespekt for ham. En flott spiller. Han er et bevis på at man ikke trenger å være rask eller spenstig. Det er om å gjøre å være lur, mener TIL-backen.

Bjørn Dahl - Viking:

-  Det viktigste måten å stoppe ham på er å få ham feilvendt så han ikke får slått de gode gjennombruddspasningene. Jo lenger du følger ham tilbake på banen, dess lenger dropper han bakover. Det gjelder å vite hvor langt en skal gå, mener Viking-backen.

David Brocken - Vålerenga:

-  Jeg spilte mot ham to ganger i Tippeligaen i fjor. Hjemme og borte var han helt forskjellig. I Bergen spilte forsvarerne ballen til ham hver gang. I Oslo var han helt borte, mener VIF-backen.

-  Han er ikke i en bestemt posisjon. Han er en «fri fugl». Han liker ikke dueller. Han er for mye fotballspiller. Det kan han ta som en kompliment - eller ikke, sier Brocken lurt.

Peter Werni - Aalesund

-  Jeg vet ikke helt om jeg vil gi sånne tips i avisa, sier Werni med et smil.

-  Det gjelder å hindre ham i å bruke venstrefoten tidlig. Hvis han får tid til å prikke inn pasningene til de bevegelige spissene, får alle lag problemer. Han går vanligvis langt ned. Dilemmaet blir når du skal slippe ham til midtbanespilleren foran deg.

-  En atypisk ving som kan være litt laidback. Av og til for laidback, mener Aalesunds venstreback.

BRANNS VÅPEN: Raymond Kvisvik er mannen høyrebackene i Tippeligaen må stanse dersom Brann skal nektes gullstrid denne sesongen. Her fosser han forbi Vålerengas David Brocken på Ullevaal Stadion sist sesong.