Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Høyresmell for Thorir

Stjernesekstett er hjemme.

IKKE MED: Tonje Larsen, Gro Hammerseng, Gøril Snorroeggen og Kristine Lunde-Borgersen er alle hjemme når Norge denne uka spiller mot Europas beste i Århus. I tillegg er de høyrehendte bakspillerne Katja Nyberg og Tine R. Kristiansen også skadd. Det er gode sjanser for at Tonje, Gøril og Tine rekker VM i desember. Foto: Erik Johansen / SCANPIX
IKKE MED: Tonje Larsen, Gro Hammerseng, Gøril Snorroeggen og Kristine Lunde-Borgersen er alle hjemme når Norge denne uka spiller mot Europas beste i Århus. I tillegg er de høyrehendte bakspillerne Katja Nyberg og Tine R. Kristiansen også skadd. Det er gode sjanser for at Tonje, Gøril og Tine rekker VM i desember. Foto: Erik Johansen / SCANPIX Vis mer

|||ÅRHUS (Dagbladet.no): Det er ikke bare Erna Solberg som har gått på en høyresmell den siste tida. Også Thorir Hergeirsson høyre halter.

I såkalte World Cup denne uka må han klare seg uten seks av sine høyrehendte bakspillere, og det er ikke hvem som helst han mangler.

Flere av landslagets største stjerner og mest rutinerte spillere er hjemme når Norge spiller i den viktige åttenasjonersturneringen i Danmark.

- Alle lag vil merke at så mange gode høyrehendte spillere ikke er med, også vi. De er gode begge veier og dette vil kreve ekstra mye av oss i trenerteamet og spillergruppa som er igjen, sier Hergeirsson til Dagbladet.

Dekorert sykestue
Stjernesekstetten som nå er ute er høyt dekorert og sårt savnet.

HØYREPROBLEM: Thorir Hergeirsson håper nå de andre høyrehendte bakspillerne tar ansvar. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
HØYREPROBLEM: Thorir Hergeirsson håper nå de andre høyrehendte bakspillerne tar ansvar. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX Vis mer

Gro Hammerseng er tidligere kåret til verdens beste spiller, og har signalisert at hun trenger en landslagspause.

Katja Nyberg har slitt mye med skader de siste åra, men ble kåret til VMs beste spiller av arrangørene for to år siden. Hun trener seg opp igjen etter en kneoperasjon og er uaktuell.

Kristine Lunde-Borgersen har også vært skadeplaget og nå er hun ute av spill på grunn av en kneskade. Rekker neppe VM.

Gøril Snorroeggen spiller gradvis mer i Byåsen, etter at hun ble skulderoperert forrige sesong. Vil trolig rekke VM, men kommer hun tidsnok i form?

Tonje Larsen nekter å la skadene vinne kampen og spiller for tida bare forsvar i Larvik. Blir sannsynligvis klar til desember og vil være viktig. En av verdens beste bakover og omtrent like viktig framover.

Høyresmell for Thorir

Tine Rustad Kristiansen sliter med skulderen og trenger en pause. Hvis alt går etter planen er hun tilbake om tre uker - altså i tide til VM.

Håper på nye steg
- Jeg har vært med lenge og vet at du ikke kan gardere deg mot skader, og slike ting kommer sjelden alene, sier Hergeirsson.

I 2005-VM hadde også landslaget ei skaderekke som hadde vært en trussel mot en hvilken som helst motstander - og Norge endte på en 9. plass, den dårligste plasseringen i moderne håndballtid.

- Det viktigste nå er å ha fokus på de som er friske og så legge det til rette for de andre slik at de får rett trening og behandling - slik at noen av dem kan rekke VM. Men dette er ikke noe vi forventer, sier den ferske landslagssjefen.

Selv om det er med noen ferskinger til Århus, er det mye rutine i laget. Hergeirsson vil derfor ikke svartmale situasjonen, selv om han selvfølgelig kunne tenkt seg et annet utgangspunkt foran sitt første mesterskap som hovedtrener.

- Nå må vi se hvor fort og hvor bra de andre vil komme på det samme nivået. Vi tror flere kan ta ansvar og et nytt steg, for de har vært med en stund.

Krummede nakker
Thorir Hergeirsson understreker viktigheten av at de jentene som nå er det kongelige norske håndballandslag ikke skal ikle seg andres klær.

- Spillerne skal ikke gå inn og være noen andre, de må være seg selv.

- Hvor stor er sjansen for at noen av de skadde blir med?

- Vi vet aldri noe 100 prosent, men det bør være gode muligheter for Tine, Tonje og Gøril til å rekke det, hvis alt går rett vei og framgangen fortsetter. Gøril mangler litt når det gjelder skuddene og Tonje trenger håndballdeltakelse framover. Det vil være bonus om Kristine blir med.

Med alle disse skadene kan det bli noen jevne og tøffe VM-kamper i desember. Om Norge fortsatt vil være en gullkandidat får vi de første svarene på her i Århus denne uka.

- Jeg har trua på denne gjengen, og jeg tror de vil krumme nakken og trå til, sier Thorir.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling