Reiseregninger Sotsji

Høyretoppenes Sotsji-regning: 616 896 kroner. Minst

Mens Norge venter på idrettens reiseregninger fra Sotsji, legger statsminister Erna Solberg og tidligere kulturminister Thorhild Widvey sine regninger på bordet. 

I SOTSJI: Erna Solberg tok med seg fire medarbeidere til OL i Sotsji i 2014. Det kostet norske skattebetalere 498 760 kroner. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
I SOTSJI: Erna Solberg tok med seg fire medarbeidere til OL i Sotsji i 2014. Det kostet norske skattebetalere 498 760 kroner.
Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Norske idrettstoppers reiseregninger fra Sotsji har vært vinterens mest etterlyste dokumenter, og forrige helg ga ledermøtet i Norges Idrettsforbund idrettspresident Tom Tvedt og styret hans et utvetydig råd om å legge dem fram i offentligheten.

Da vedtok også idrettsstyret at de, på tross av tidligere vedtak, åpner for innsyn i regnskapene bakover i tid.

- Personlig er jeg lettet. Det var ikke overraskende et enstemmig styre som gikk inn for vedtaket. Det skal være fullt innsyn ned til bilagsnivå fra før juni 2015. Det vil si fem år som er oppbevaringsplikten ifølge bokføringsloven, sa Tom Tvedt til ledermøtet i Bodø.

En uke seinere har Dagbladet fortsatt ikke fått svar på innsynsforespørselen vi har gitt til Norges Idrettsforbund.

- I dag er det én uke siden vedtaket, og vi har fått en rekke forespørsler i løpet av den uka. Nå skal vi sette oss ned og sortere alle sammen på tirsdag, og så vil vi ha en dialog med de involverte mediene om hvordan vi rent praktisk skal løse dette, sier kommunikasjonssjef i Norges Idrettsforbund, Niels Røine, til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer