Høyt oppe i tre timer

LONDON (Dagbladet): Leicester-Manchester United 0-1. Ole Gunnar Solskjær tok ballen på brystet, vred seg og dundret inn vinnermålet på volley. Solskjær sendte Leicester ned i 1. divisjon og United opp på tabelltoppen. Men det varte i bare tre timer.

- Jeg var heldig som scoret. Innkastet kom tilfeldig til meg via en forsvarer og jeg fikk stå aleine inne i feltet, sa nordmannen etter kampen som aldri ble noen storslagen affære. Kampstart klokka 13.00 (norsk tid).

Seinere på dagen overtok Arsenal tabelltoppen etter seier over Tottenham.

- En kamp med flere omdiskuterte situasjoner, skriver Solskjær på sin hjemmeside.

United startet uten keeper Fabien Barthez, stopper Ronny Johnsen, David Beckham, Roy Keane, Juan Veron, Ryan Giggs og Ruud van Nistelrooy. De to siste satte på benken, men begge kom innpå etter pause.

Da fikk også United et visst grep om banespillet ettersom Paul Scholes ble mer sentral på midten.

- Vi prøvde å holde ballen langs bakken, men det var ikke lett, sa nordmannen.

Sir Alex Ferguson brukte Ole Gunnar Solskjær og uferdige Diego Forlan foran, mens Paul Scholes, Nicky Butt, Phil Neville og Quinton Fortune prøvde å være en solid midtbane.

De første 45. minuttene var United urytmiske og ukonsentrerte, i et lavt tempo.

Leicester kunne med mer dyktighet ha ledet med et par mål. Hjemmelaget ble også snytt for et straffe. Gary Neville handset uten at dommeren reagerte. Sånn er dessverre virkelighet for klubben som sliter.

Ikke fin fotball

- Det er alltid tøft å møte Leicester borte, de spiller veldig fysisk, sa Solskjær

- I denne kampen handlet det ikke om å spille god og fin fotball, men om å vinne. Avslutningen til Solskjær var flott, sa manager Ferguson.

- Resultatet var utrolig viktig for oss hvis vi skal ha en liten sjanse å vinne årets tittel, la han til.

Ferguson sa dette en time før Arsenal møtte Tottenham på Highbury.

- Det vi kan håpe på er at de to andre går på en blemme i de siste kampene, la han til.

Det gjorde som kjent ikke Arsenal, mens Liverpool har fri denne helga.

- Ja, vi håper på en glipp fra de andre, sa Solskjær.

Rødt mirakel

  • Leicester må neste sesong kjempe i førstedivisjon. I og for seg ikke noe sjokk. Nedrykket har vært som en varslet klubbkatastrofe lenge. Leicester har spilt i Premier League de siste seks sesongene. Solskjær har som vane å score nettopp mot Leicester. I de siste seks kampene mot dem har han sørget for nettsus.

- Det var jeg ikke klar over, og nei jeg har ikke noe imot klubben, sa Solskjær som nå er oppe i 16 ligamål, totalt med alle cupkamper har han passert de tjue. Det er rekord for mister Goal i United-trøya.

Men, om hans scoringer hjelper arbeidsgiveren til gull, er vel tvilsomt. Årets Premier League-pokal ser ut til å havne enten hos Arsenal eller hos Liverpool. Gunners som favoritt.

Det eneste Uniteds fans, spillere og ledere kan gjøre er å be til den Røde Djevel... om et drømmenes mirakel.

MISTER MÅLFOT: Ole Gunnar Solskjær ble brukt foran og på siden i gårsdagens formiddagskamp mot Leicester. Han trengte en miss av hjemmeforsvaret for å dundre inn kampens eneste mål og United var tilbake på tabelltoppen for cirka tre timer.
GULL VERDT: Målmaskinen Ole Gunnar Solskjær jubler for sitt 16. ligamål denne sesongen. - Avslutningen til Solskjær var flott, sa United-manager Alex Ferguson etter 1-0-seieren mot Leicester.