Høyt på strå

Hege Riise (36) har alltid vært travelt opptatt, men aldri hatt så mange baller i lufta som nå.

FJERDINGBY (Dagbladet): Foruten å kjempe om seriegull og cupmesterskap med Team Strømmen, er hun assistenttrener på klubblaget og J19-landslaget, med i markedsgruppa på Strømmen og ansvarlig for Prosjekt OL 2008.

-  Jeg har aldri hatt så mye å gjøre. Nå går det i fotball døgnet rundt. Neste sommer er planen å ta D-trenerkurset. Kanskje blir jeg trener i et toppserielag om noen år, sier Hege Riise til Dagbladet.

I flytsonen

Med 188 landskamper topper hun den hjemlige rekordlista. Fortsatt styrer hun Strømmens midtbane med hovmesterblikk, og legger skreddersydde pasninger. Åtte serierunder før slutt ligger laget hennes på sølvplass, tre poeng bak Dagblad-favoritt Kolbotn.

-  Hele sesongen har vi vært i flytsonen. Fortsetter det med stang inn utover høsten, kan vi ta gull. Fokuset vårt er å prestere jevnt. Det kan vi bare gjøre ved å ha godt trøkk på trening, sier Hege Riise.

Da storscorer Elene Moseby ble gravid, mente mange at Strømmen pent måtte finne seg i å få en plass midt på tabellen denne sesongen.

15- 20 mål

-  Elene er garantist for mellom 15 og 20 mål. I år har hun ikke vært med i det hele tatt. Om en snau måned blir hun mamma. I mangel av den notoriske målscoreren, har vi i stedet fått mange som scorer, sier Hege Riise.

KJERRINGA MED STRØMMEN: Hege Riise og Team Strømmen møter Klepp borte i ettermiddag. -  Vi er innstilt på en tøff og jevn kamp, sier Riise. Foto: Lars Myhren Holand
KJERRINGA MED STRØMMEN: Hege Riise og Team Strømmen møter Klepp borte i ettermiddag. - Vi er innstilt på en tøff og jevn kamp, sier Riise. Foto: Lars Myhren Holand Vis mer

Talent har aldri vært mangelvare i den spennende spillergruppa i Strømmen. Verre har det vært med klubbøkonomien.

-  Nå er den ryddet opp i. Underskudd er snudd til overskudd. Likevel har vi ikke tort å innføre spillerbonuser. Jentene har fortjent det, men klubben vil først være på trygg grunn økonomisk før noen får noe. Inntil videre er det heder og ære som gjelder.

Møter Dagny

I ettermiddag venter Klepp med OL-matchvinner Dagny Mellgren og Ane Stangeland på laget i vanskelig bortekamp på Jæren.

-  Ingen av de åtte kampene som gjenstår er lette. Vi har slått Klepp to ganger på hjemmebane (4-2 i serien, 3-0 i kvartfinalen i cupen), men er innstilt på en tøff og jevn kamp nå, sier Hege Riise.

Jobben som leder for Prosjekt OL 2008 i samarbeid med Olympiatoppen, er en ekstra utfordring i hverdagen.

-  Målet er å få fram nye OL-vinnere. Hovedtyngden av spillerne er på U21-landslaget, som tok sølv i nordisk mesterskap. Vi har korte samlinger og mange forskjellige temaer som varierer mellom utholdenhet, fysisk og mental trening, kosthold og teknisk trening, sier Riise.

Nytt mesterlag?

På samlingene går det også i mye ballkontakt og repetisjoner.

-  Dialogen med klubbene er viktig. Det er der spillerne blir gode. I dag er kvinnelandslaget i sjiktet bak USA og Tyskland. Den store forskjellen ligger i ballbehandling, og trygghet med ball. Men det er ikke lange stegene opp. Allerede i Kina-OL i 2008 kan vi ha et nytt mesterlag, sier Hege Riise.