Høyt smell i OL-løypa. Bombegruppe skal ha utført kontrollert eksplosjon

- Jeg skvatt litt. En tenker jo sitt i tider som dette.

RIO/OSLO (Dagbladet): Et høyt og tydelig smell er hørt nær målområdet på stranda ved Copacabana i OL-rittet i Rio de Janeiro. Smellet ble hørt rundt 70 kilometer før syklistenes målgang på fellesstarten, som fortsatt pågår.

Det bekrefter Dagbladets reporter på stedet, Tormod Brenna, som selv hørte smellet.

I RIO: Dagbladets Tormod Brenna.
I RIO: Dagbladets Tormod Brenna. Vis mer

- Jeg skvatt litt. En tenker jo sitt i tider som dette. Men sikkerheten virker å være på topp. Jeg har dekket OL siden tidlig på 90-tallet og har aldri sett så mange soldater, politifolk og sikkerhetsvakter som her i Rio, forteller Brenna.

Bombeteamet er på stedet, melder Reuters. Ifølge The Independent skal det dreie seg om en kontrollert eksplosjon utført av bombegruppa. Ifølge The Guardian fant sikkerhetspersonellet en mistenkelig pakke nær målområdet, og den kontrollerte eksplosjonen ble gjennomført som et sikkerhetstiltak.

Brenna beskriver smellet som høyt og tydelig og forteller at det ble stille i pressesenteret noen sekunder, men at alt er rolig i målområdet og at situasjonen virker å være under kontroll.

- Det er helt stille og rolig her nede nå og forberedelser før målgangen, forteller Brenna med 40 kilometer igjen før OL-vinneren skal kåres.

Ingen skal være skadet i eksplosjonen.

Saken oppdateres.