- Hr. Olsen har rett

PARIS (Dagbladet): Fotball-legenden Pelé har fått med seg trener-debatten mellom Brasil og Norge. Han synes ikke Drillo melder for høyt: - Herr Olsen har rett i sin kritikk av Brasil, sier Pelé til Dagbladet.

Den triple verdensmesteren er naturligvis på plass i Frankrike for å følge hjemlandets jakt på enda en VM-triumf. Dagbladet møtte tidenes beste fotballspiller på hans fasjonable VM-base like ved paradegaten Champs Elysses i Paris.

Og Pelé har fanget opp Drillos utsagn om at Brasil ville vært uslåelig hvis han hadde fått lede laget på sin måte.

Presset Zagallo

-Hva synes du om dette utspillet?

-For det første; det er ikke lett å være fotballtrener i Brasil. Det tror jeg herr Olsen ville merket ganske raskt. Mario Zagallo har mange problemer å stri med. Han er under et voldsomt press hele tiden, blant annet fordi han har så mange gode spillere å velge blant. Uansett hvem han plukker ut, får han kritikk. Men nettopp derfor mener jeg at den norske treneren har rett: et lag som har alle de beste spillerne, slik som Brasil, burde være uslåelige, sier Pelé.

Og gir Drillo rett til å snakke høyt om Brasils potensial - men uten å komme med noen direkte kjærlighetserklæring til Egil Olsens direkte-fotball.

-Samtidig er det vanskelig å skape et uslåelig lag. Fotballen byr på altfor mange overraskelser, fortsetter Brasils sportsminister.

Skuffet over Norge

Og bruker nettopp Drillos som et eksempel:

-Norge kom til VM med gode resultater, og var en av favorittene. Likevel har de satt seg selv i en svært vanskelig situasjon før den siste innledende kampen og risikerer å ryke ut av VM.

-Er du skuffet over det Norge har vist så langt i turneringen?

-Ja, jeg må innrømme at jeg er litt skuffet, sier Pelé.

-Hva venter du deg av kampen mellom Brasil og Norge?

-Jeg har ganske store forventninger. Brasil er allerede kvalifisert til den neste runden, og bør derfor ha stor frihet til å spille god fotball. Kampen blir langt tøffere og viktigere for Norge, som er nødt til å vinne for å bli med videre. Men Brasil har også noe å spille for, sier Pelé. Og smiler:

-Vi skal ha revansje for 4-2-kampen i Oslo.