INN I RBK: Tidligere hopplandslagssjef Hroar Stjernen blir Nils Skutles etterfølger i RBK. Her med Tommy Ingebrigtsen for noen år siden.Foto: Dagbladet.
INN I RBK: Tidligere hopplandslagssjef Hroar Stjernen blir Nils Skutles etterfølger i RBK. Her med Tommy Ingebrigtsen for noen år siden.Foto: Dagbladet.Vis mer

Hroar Stjernen blir ny RBK-sjef

- Det er en veldig spennende jobb.

Tidligere skihopper Hroar Stjernen (50) ble tirsdag presentert som ny daglig leder i Rosenborg.

Stjernen overtar jobben etter Nils Skutle. Ifølge Adresseavisen ble Stjernen formelt enig med Rosenborg-styret om jobben mandag. Han har vært gjennom flere intervjurunder og skal også ha hatt noen krav til styret for å kunne takke ja.

- Dette er en veldig spennende jobb og en veldig fin mulighet å få jobbe med idretten, sier Stjernen til adressa.no.

50-åringen er i dag markedssjef i Trønder-Avisa. Han er tidligere landslagshopper med seier fra hoppukerennet i Bischofshofen i 1985 som et av høydepunktene. Han har også vært landslagssjef i hopp.

- Jeg skal drive en bedrift hvor fotball er produktet. Jeg har god erfaring som leder og god erfaring fra toppidretten. Jeg føler jeg har god ballast til å ta denne jobben, og det er en flott jobb å få, forteller Stjernen.

Flere kandidater
Rosenborg har vurdert flere kandidater underveis, og både Kjetil Siem, Karen Espelund, Jan-Frode Janson og Erik Espeseth har vært navn som har vært diskutert i prosessen. Men valget falt på Stjernen.

- Han har god ledererfaring, både fra den kommersielle verden og fra idretten. I tillegg har han en personlighet som matcher rollen godt, sier styreleder Terje Svendsen, som har ledet ansettelsesprosessen.

- Det var et krevende valg, slik det alltid er i en slik prosess. Men Hroar har vært inne hele veien, og vi mener dette er et godt valg for klubben, legger Svendsen til.

Ny styreleder
Det er ikke bare styret som har jobbet med å finne leder i det siste. Rosenborgs valgkomité har også hatt travle dager. En ny styreleder skal være på plass i februar, og etter det Adresseavisen forstår, er Leif Inge Nordhammer øverst på listen. Han var også aktuell som daglig leder.

- Jeg vet ingenting om at jeg skal være nummer én på en slik liste. Men jeg har lyst på oppgaven og har tid, sier Nordhammer.

Eiendomsinvestoren Ivar Koteng er også inne i bildet, men sjansen er størst for at han innstilles som styremedlem av valgkomiteen.

(NTB)