Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Öhrstig legger opp

Så sent som i fjor vinter ble den svenske langrennsstjernen Emilie Öhrstig verdensmester. Nå legger hun opp i en alder av 28 år.

– Jeg bestemte meg egentlig allerede for to år siden, sier Öhrstig til det svenske nyhetsbyrået TT.

Årsaken til at hun ikke valgte å avslutte karrieren allerede i 2004 var tanken på de to mesterskapene som lå foran henne. I VM i Oberstdorf i fjor ble det gullmedalje på sprinten, og 28-åringen ble plutselig hele Sveriges yndling.

Foran vinterens olympiske leker i Torino gikk imidlertid ikke alt like på skinner. Öhrstig fikk trøbbel med skjoldbruskkjertelen, og legene hadde vanskeligheter med å finne rett medisinering til langrennsstjernen.

Det ødela opptakten til mesterskapet, og da Anna Dahlberg og Lina Andersson tok gull på lagsprinten satt Öhrstig på tribunen.

– Nedturen i OL påvirket ikke beslutningen min. Jeg bestemte meg allerede for to år siden at jeg ville stille opp i ett VM og ett OL til. Det har jeg nå gjort, sier hun til TT.

(ANB)

DOBBELT SVENSK I VM: Emile Öhrstig (t.v) velger å gi seg med langrenn. Foto: Scanpix
DOBBELT SVENSK I VM: Emile Öhrstig (t.v) velger å gi seg med langrenn. Foto: Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling