GODE FREMTIDSUTSIKTER: Roy Hodgson kan få et langt større overgangsbudsjett om Kenny Huangs og hans QSL-selskap tar over klubben. Foto: Scanpix
GODE FREMTIDSUTSIKTER: Roy Hodgson kan få et langt større overgangsbudsjett om Kenny Huangs og hans QSL-selskap tar over klubben. Foto: ScanpixVis mer

Huang lover ny stadion, null gjeld og store spillerkjøp

Vil at Liverpool skal konkurrere med Real Madrid, City og Inter om spillere.

||| (Dagbladet): Fire klubber arbeider fremdeles med å ta kontroll over Liverpool.

Kinesiske QSL Sports Group ledet av Kenny Huang er den største favoritten til å ta over eierskapet, og har skissert fire nøkkelpunkter for å understreke at de mener alvor.

Ifølge The Times lover selskapet en ny stadion, null gjeld samt et større budsjett. The Guardian skriver at QSLs talsmann, Marc Ganis, lover Liverpool-fansen at klubben vil konkurrere med klubber som Manchester City, Real Madrid og Inter hva overgangsbudsjett og lønninger angår.

- Liverpool er og har alltid vært en av de klubbene som bruker mest penger i fotballen. Våre finansielle modeller sørger for at Liverpool vil være nær toppen hva pengebruk angår hvert år, sier Ganis.

- Godt motatt Selskapet har fremdeles ikke levert et offisielt bud, men planene de har presentert for klubbledelsen ble godt motatt av klubbledelsen.

KENNY HUANG: Lover ny stadion, null gjeld og store spillerkjøp. Foto: Scanpix
KENNY HUANG: Lover ny stadion, null gjeld og store spillerkjøp. Foto: Scanpix Vis mer

- Vi har ikke gitt et formelt bud enda, men vi har gitt en oversikt over hvordan et eventuelt bud ville se ut. Det ble godt motatt, sier Ganis.

Ganis hevder at bud vil ikke tillate berikelse av klubbens nåværende eiere, Tom Hicks og George Gillett jr.

- Om vi leverer et tilbud og det blir akseptert vil vi fokusere på fremtiden og ikke på fortiden. Det er ikke en del av vår plan å berike de nye eksisterende eierne.

- Hvis noen vil gi Hicks og Gillett fortjeneste på et salg; lykke til med det. Vi vet hva vi er forberedt på å gjøre. Om noen andre vil gjøre annerledes, det er deres penger. Det er deres sak, ikke vår, sier Ganis.

Neste uke Liverpools styreformann Martin Broughton har fortalt de fire interesserte - QSL, Rhône-gruppen, Kuwaiti al-Kharafi-familien og den syriske forrettningsmannen Yahya Kirdia - at de må bevise «nødvendige finansielle resursser» innen neste uke for å fullføre en eventuell overtakelse.

YAHYA KIRDI: Hevder han er svært nær et Liverpool-kjøp, men et offisielt bud er fremdeles ikke gitt. Foto: Scanpix
YAHYA KIRDI: Hevder han er svært nær et Liverpool-kjøp, men et offisielt bud er fremdeles ikke gitt. Foto: Scanpix Vis mer

Klubbens sekretær, Ian Silvester, mener det vil ta fire-seks uker før det er klart.

- Bankene har presset på for å få en løsning, men ut i fra det jeg forstår vil det skje noe i løpet av de neste fire til seks ukene, sier Silvester til The Times.

TIL SALGS: Liverpool-fansen er lei av sine amerikanske eiere. Foto: Scanpix
TIL SALGS: Liverpool-fansen er lei av sine amerikanske eiere. Foto: Scanpix Vis mer