Huang truer med å trekke Liverpool-budet

Irritert over å kunne miste overgangsvinduet.

HASTER: Liverpools supportere vil ha vekk de amerikanske eierne, men prosessen med å finne en ny kjøper har vist seg vanskelig og langdryg.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble
HASTER: Liverpools supportere vil ha vekk de amerikanske eierne, men prosessen med å finne en ny kjøper har vist seg vanskelig og langdryg.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil NobleVis mer

||| (Dagbladet): Daily Telegraph skriver i dag at den eneste potensielle kjøperen som offentlig har vist interesse for Liverpool, Kenny Huang, truer med å trekke seg fra forhandlingene.

Huang skal være oppgitt over at klubben bruker så lang tid på å gå gjennom hans bud på rundt 3,8 milliarder kroner, og innrømmet i forrige uke at han bare var 50 prosent sikker på at kjøpet ville gå gjennom.

Den kinesiske entreprenøren hadde håpet å kunne undertegne en avtale i god tid, slik at han kunne gi manager Roy Hodgson gode midler til å handle i sommerens overgangsvindu, men nå ser det stadig mindre lovende ut.

Løftene fra den kinesiske leiren har vært nedbetaling av Liverpool-gjelda, penger til nye spillere og bygging av nytt stadion.

Banken tilbyr finansiering
6. oktober er en nøkkeldato for Liverpool, da skal klubbens milliardgjeld til Royal Bank of Scotland (RBS) betales tilbake eller refinansieres.

Derfor jobber styreformann Martin Broughton på spreng for å skaffe en kjøper.

Nå har RBS selv tatt grep for å få fortgang i sakene. Ifølge Reuters vil banken tilby finansiering med gunstige vilkår til potensielle kjøpere.

- RBS gjør alt for å legge til rette for salg, sier en kilde til nyhetsbyrået.

Royal Bank of Scotland har lånt ut 2,2 millarder kroner til Liverpool, og er klubbens største kreditor. RBS har tidligere varslet at eierne Tom Hicks og George Gillett vil få et straffegebyr dersom klubben ikke har skiftet hender innen utgangen av august.

Det såkalte rentegebyret er på 20 millioner pund, eller rundt 190 millioner kroner.

Håpet var at konkrete bud med finansieringsbevis skulle komme i forrige uke, og kilder på Anfield har antydet at så mange som fem bud kom inn før Martin Broughtons frist forrige fredag. Bare Huang har stått fram offentlig.

Amerikanerne i veien
Liverpools amerikanske eiere Tom Hicks and George Gillett pådrar for tida klubben nesten en ekstra million kroner i gjeld per dag, viser regnskapstallene.

Hicks og Gillett er de store hindrene for et salg, men de to kan overstyres av Liverpool-styret dersom bud ankommer.

Likevel, blir ikke klubben solgt innen oktober finnes det også sjanser for at Royal Bank of Scotland overtar eierskapet midlertidig.

En bankeid klubb fra 6. oktober behøver ikke å være negativt, mener fotballfinans-ekspert Phillip Long i PKF.

- At de to amerikanerne nekter å slippe og får refinansiert gjelda av RBS, og fortsetter å betale renter, er et mer dystert scenario enn at banken tar oer driften av klubben. Gjeldsbyrden vil bare øke, helt til det ikke er mulig å betale renter lenger. Det som kan skje hvis Hicks og Gillett klynger seg til klubben, er at Liverpool går konkurs, sier Long til Daily Telegraph.

FRUSTRERT: Kenny Huang har lagt penger på bordet, men mener klubben bruker for lang tid på å godkjenne budet hans.Foto: SCANPIX/EPA/DE GONG
FRUSTRERT: Kenny Huang har lagt penger på bordet, men mener klubben bruker for lang tid på å godkjenne budet hans.Foto: SCANPIX/EPA/DE GONG Vis mer