<strong>MELLOM DOPINGUTESTENGELSER:</strong> Her feirer Justin Gatlin etter å ha vunnet i Moskva i 2003. Tre år senere ble han dopingtatt for andre gang og sonet en fire års utestengelse. Nå er han verdens raskeste mann igjen, og har landet nok en sponsoravtale med Nike.Foto: AP /Ivan Sekretarev / NTB Scanpix
MELLOM DOPINGUTESTENGELSER: Her feirer Justin Gatlin etter å ha vunnet i Moskva i 2003. Tre år senere ble han dopingtatt for andre gang og sonet en fire års utestengelse. Nå er han verdens raskeste mann igjen, og har landet nok en sponsoravtale med Nike.Foto: AP /Ivan Sekretarev / NTB Scanpix Vis mer

Hudfletter Nike for å sponse dobbelt dopingtatt amerikaner

Justin Gatlin med ny avtale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da Justin Gatlin ble nominert til prisen som årets friidrettsutøver i fjor vakte det så sterke reaksjoner at selv friidrettens toppmenn måtte forsvare den dobbelt dopingtatte amerikaneren offentlig.

Nå vant aldri Gatlin prisen som årets utøver i fjor, til tross for at han i Usain Bolts fravær var verdens raskeste mann på både 100 og 200 meter. Gatlin hadde seks av de sju beste tidene på 100 meter i fjor og løp blant annet på 9.77 i Brüssel i september.

Det har fått Nike til å begynne å sponse amerikanerene igjen. Til både nye og gamle konkurrenters irritasjon.

- Det er et spark i trynet på de 99 prosent av utøverne som er rene, sier den britiske OL-mesteren på 4 x 100 meter stafett, Marlon Devonish til BBC.

- Ingenting overrasker meg, men dette er nok et dårlig signal å sende ut på vegne av sporten vår, sier Jason Gardener.

Med fjorårsresultatene er Gatlin en av de aller største favorittene til friidretts-VM i Beijing i august. Med mindre noe ufortutsett skulle skje, er han også en av de største favorittene i Rio-OL sommeren 2016 også.

Det er sannsynligvis det siste som gjør at Nike finner det verdt å sponse Gatlin, men på twitter har mange utøvere reagert med avsky på avgjørelsen.

Tøffest er maratonstjernen Paula Radcliffe, som også er sponset av Nike:

- Jeg er veldig skuffa over å høre dette. Jeg tror ikke dette viser hvilke verdier som ligger i kjernen av det Nike som jeg er stolt av å representere, og det passer heller ikke sammen med integriteten og idealene til de menneskene jeg jobber med hver eneste dag, skriver Radcliffe.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer