Hudfletter Nike for å sponse dobbelt dopingtatt amerikaner

Justin Gatlin med ny avtale.

MELLOM DOPINGUTESTENGELSER: Her feirer Justin Gatlin etter å ha vunnet i Moskva i 2003. Tre år senere ble han dopingtatt for andre gang og sonet en fire års utestengelse. Nå er han verdens raskeste mann igjen, og har landet nok en sponsoravtale med Nike.Foto: AP /Ivan Sekretarev / NTB Scanpix
MELLOM DOPINGUTESTENGELSER: Her feirer Justin Gatlin etter å ha vunnet i Moskva i 2003. Tre år senere ble han dopingtatt for andre gang og sonet en fire års utestengelse. Nå er han verdens raskeste mann igjen, og har landet nok en sponsoravtale med Nike.Foto: AP /Ivan Sekretarev / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da Justin Gatlin ble nominert til prisen som årets friidrettsutøver i fjor vakte det så sterke reaksjoner at selv friidrettens toppmenn måtte forsvare den dobbelt dopingtatte amerikaneren offentlig.

Nå vant aldri Gatlin prisen som årets utøver i fjor, til tross for at han i Usain Bolts fravær var verdens raskeste mann på både 100 og 200 meter. Gatlin hadde seks av de sju beste tidene på 100 meter i fjor og løp blant annet på 9.77 i Brüssel i september.

Det har fått Nike til å begynne å sponse amerikanerene igjen. Til både nye og gamle konkurrenters irritasjon.

- Det er et spark i trynet på de 99 prosent av utøverne som er rene, sier den britiske OL-mesteren på 4 x 100 meter stafett, Marlon Devonish til BBC.

- Ingenting overrasker meg, men dette er nok et dårlig signal å sende ut på vegne av sporten vår, sier Jason Gardener.

Med fjorårsresultatene er Gatlin en av de aller største favorittene til friidretts-VM i Beijing i august. Med mindre noe ufortutsett skulle skje, er han også en av de største favorittene i Rio-OL sommeren 2016 også.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.