Hudfletter Terry, Mourinho og toalett-Savage

Graham Polls selvbiografi.

(Dagbladet.no): Flere og flere som har opplevd Premier League-sirkuset fra innsida skriver selvbiografi og selger rettighetene til en avis. Nå er det eks-dommer Graham Polls tur til å lette på sløret fra hans «Seeing red» i Daily Mail.

Og fra den kanten er det flere som får så hatten passer.


John Terry
Poll og Terry havnet i en heftig krangel da førstnevnte viste ut Chelsea-kapteinen mot Tottenham i 2006. Poll hevder Terry under Mourinhos styre har gått fra å være en høflig og sympatisk spøkefugl, til å bli en kaptein som ikke vet å oppføre seg.

- Jeg mener at John Terry ikke bør være kaptein for England. Han beskyldte meg for å ha fabrikert en løgnaktig forklaring på hans røde kort, dette ble avslørt som feil, men han er ikke stor nok til å gi en unnskyldning, sier Poll.

- Jeg mener at en slik oppførsel ikke hører hjemme når du er kaptein for England, fortsetter Poll, som ber Terry lære av tidligere England-kaptein David Beckham.

Omstridt

Poll har ofte stått i stormen, blant annet under VM i Tyskland da han ga tre gule kort til en og samme spiller.

Han har blitt beskyldt for å være mediekåt og for ofte ute etter oppmerksomhet.

UVENNER: Graham Poll mener John Terry ikke bør være England-kaptein da han er et dårlig forbilde for andre spillere. Foto: Tom Hevezi/AP
UVENNER: Graham Poll mener John Terry ikke bør være England-kaptein da han er et dårlig forbilde for andre spillere. Foto: Tom Hevezi/AP Vis mer

Chelsea-manager Jose Mourinho har aldri lagt skjul på at han ikke hopper i Stamford Bridge-taket når Poll kommer på besøk.

Det ser ut til å være gjensidig.

Jose Mourinho

- Mourinho er en stor manager, motivator og leder, men som menneske er hans framgangsmåter diskutable, sier den erfarne dommeren.

Poll beskylder Mourinho for bevisst prøve å påvirke dommerne og tegner et bilde av en kynisk løgner. Han hevder portugiseren har tatt med seg arbeidsmetoder han brukte som Porto-manager til England.

Poll letter også på sløret angående Robbie Savages mye omtalte toalettbesøk i dommergarderoben på Filbert Street i 2003.

Tørket seg på jakka

Savage hevder han bare måtte gjøre sitt fornødende på grunn av dårlig mage, og at to ukelønner i bot var en altfor streng reaksjon.

- Jeg er vant til stygg språkbruk og spesielle epsioder, og jeg er tykkhudet. Dette ble allikevel i overkant, sier Poll.

Han skriver at bråkmakeren ikke trakk opp etter seg - slik at Poll kunne se at han virkelig måtte på do. På vei ut av garderoben skal Savage ha droppet å vaske hendene, og istedet tørket av seg på hendene på jakka til dommerobservatør Denis Hedges.

<B>SJOKK-SAVAGE:</B> Graham Poll gir sin versjon av det onmtalte dobesøket på Filbert Street i 2003.
<B>- DISKUTABLE METODER:</B> Poll sier Mourinho har tatt med seg tvilsomme arbeidsmetoder fra Portugal til Egnland.