Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eliteserien

Hudflettes: - Katastrofe

Vålerenga tapte 4-0 for Viking. Har ikke vunnet på åtte kamper. - Så svakt at det ikke skulle være mulig, sier TV 2-ekspert Jesper Mathisen.

FIKK JULING: Vålerenga står med åtte strake kamper uten seier etter å ha blitt latterliggjort med 0-4-tap hjemme mot Viking. Video: Fotball Media. Reporter: Fredrik N. Filtvedt. Vis mer
  • Vålerenga - Viking 0-4

INTILITY ARENA (Dagbladet): Vålerenga hadde ikke vunnet på sju kamper før kveldens møte mot Viking på Intility Arena. Publikum forventet et hjemmelag som skulle reise seg. I stedet endte det med havari.

Viking ledet 2-0 etter 23 minutter. Begge målene kom ved Even Østensen. Og begge ganger var Vålerenga-forsvaret svakt, ikke minst høyreback Efraín Juárez Valdez, som ble byttet ut ti minutter ut i andre omgang.

Selv ikke på straffespark i andre omgang klarte Vålerenga å score. I stedet økte Viking til 3-0 ved Adrian Nilsen Pereira kvarteret før slutt - og 4-0 ved Benjamin Källman, noe som ble sluttresultatet.

Vålerenga har nå ikke vunnet i Eliteserien siden 6-0-seieren over Bodø/Glimt 5. juli.

BORTEJUBEL: Vikings Adrian Nilsen Pereira feirer 3-0 under eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Viking. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
BORTEJUBEL: Vikings Adrian Nilsen Pereira feirer 3-0 under eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Viking. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

Den svake forestillingen fikk ekspert Jesper Mathisen til å dra fram slaktekniven i FotballXtra på TV 2:

- Jeg lurer på hva Vålerenga har holdt på med i sommer. Det har vært en katastrofe etter at de tok seg ferie og kom tilbake. Eller: De har ikke kommet tilbake. De har tatt seg en eneste lang ferie. For ett år siden satt vi og snakket om nøyaktig det samme. Vi trodde Ronny Deila skulle få sving på dette. Han klarte det ikke da. Og han klarer det ikke nå.

Mathisen tilføyer:

- Det er så svakt at det ikke skulle være mulig.

Deila var ydmyk etter tapet, men nekter å gi opp:

- Jeg vet at vi vil. Kanskje vi vil altfor mye. Vi fikk en i trynet tidlig i kampen. Da ble det mange armer og bein. Jeg synes synd på gutta. Samtidig må jeg gå i meg selv. Det er ikke bra nok det vi presterer.

- Er du trygg på at du skal få skuta på rett kjøl?

- Jeg har prøvd veldig lenge, men nå går det på selvtilliten løs. Når det går så lang tid, må du virkelig snu alle steiner for å få ting på rett kjøl. Dette er gode fotballspillere. Vi er mye bedre enn det vi presterte i dag. Det har vi vist tidligere i sesongen. Nå er det samling i bånn og trykk inn mot helga igjen.

Etter kampen gikk han bort til supporterne, som støttet laget trofast under hele kampen:

- Jeg er veldig takknemlig for støtten. Samtidig må vi være ydmyke og si at de fortjener noe mer enn det vi viser.

Skremmende syn

Da dommer Kristoffer Hagenes blåste i gang kampen, var Intility Arena et skremmende syn. Her var det langt under halvfullt - 7056 solgte billetter - og langt unna den atmosfæren klubben ønsker å bygge opp på Oslo øst.

Publikum hadde knapt rukket å sette seg før Viking tok ledelsen. Et fantastisk innlegg fra Zymer Bytyqi endte hos Even Østensen på bakerste stolpe. Der fikk han stå uforstyrret og heade i mål. Efraín Juárez Valdez leverte fryktelig forsvarsspill på høyrebacken.

HAR NOK Å TENKE PÅ: Vålerengas trener Ronny Deila.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
HAR NOK Å TENKE PÅ: Vålerengas trener Ronny Deila. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

- Jeg vet ikke hva Juarez gjør for noe, sa ekspert Erik Huseklepp i FotballXtra. Hovedekspert Jesper Mathisen fulgte opp:

- Han er på etterskudd, men må i alle fall komme i full spurt. Fryktelig forsvarsspill av en spiller de (Vålerenga) hadde langt større tro på enn de burde hatt.

Samme Even Østensen fulgte opp etter 23 minutter. Da ble han spilt gjennom av Kristoffer Løkberg og satte ballen i mål bak Vålerenga-keeper Kristoffer-August Sundquist Klaesson.

0-2 til pause var en skikkelig kalddusj for hjemmelaget. Og du kan bare ane var trener Ronny Deila sa i pausen.

Bommet på straffe

Fem minutter ut i andre omgang fikk laget en mulighet til å komme inn i kampen igjen, men Bård Finne bommet på straffen. Han fikk også muligheten til å sette returen i mål, men Iven Austbø i Viking-buret leverte praktfullt keeperarbeid.

Vålerenga hadde det spillemessige overtaket. Men i stedet for å redusere var det Viking som gikk opp i 3-0 kvarteret før slutt. Det skjedde på et praktfullt langskudd fra Adrian Nilsen Pereira.

Og ikke nok med det:

Fem minutter seinere gikk Viking opp i 4-0, denne gangen ved Benjamin Källman.

0-4 er krise for Ronny Deila - og en tilsvarende triumf for Viking og trener Bjarne Berntsen.

- Vi scoret på viktige tidspunkt. Så hadde vi en keeper som hadde avgjørende redninger på riktige tidspunkt, sier Berntsen til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media